«Απόπειρα πραξικοπήματος» στην Αρμενία…

Ο Πασινιάν περπατά στους δρόμους της πρωτεύουσας, Γερεβάν, καλώντας το λαό με ένα μεγάφωνο στο χέρι του.

Φεβρουάριος 25, 2021. 19:25. Ελλάδα.

Στην Αρμενία, όπου υπήρξαν σοβαρές αντιδράσεις στην εγχώρια πολιτική μετά την ήττα στον πόλεμο του Καραμπάχ από το Αζερμπαϊτζάν, ο στρατός ζήτησε την παραίτηση του πρωθυπουργού Νικόλ Πασινιάν, τον οποίο θεωρούσε υπεύθυνο για την ήττα. 

Ο Πασινιάν, ο οποίος απέλυσε τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Όνικ Γκασπαριάν μετά το κάλεσμα του στρατού, κάλεσε για υποστήριξη ενάντια στο περιστατικό, το οποίο χαρακτήρισε ως «απόπειρα πραξικοπήματος». 

Δυνάμεις ασφαλείας συλλαμβάνουν διαδηλωτές που ζητούν την παραίτηση του Πασινιάν

Ο Pashinyan, που περπατούσε στους δρόμους της πρωτεύουσας με ένα μεγάφωνο στο χέρι του, είπε τα εξής:

«Είμαστε εδώ και σε καμία περίπτωση δεν θα φύγουμε από τη χώρα μας. Η οικογένειά μου είναι επίσης εδώ. Η αστυνομία θα προστατεύσει τον λαό. Θέλω να διατηρηθεί η κυριαρχία του λαού. Παλεύω για τον λαό μου».

Σύμφωνα με το τουρκικό Haber 7, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, σε κοινή συνέντευξη Τύπου  με τον Ούγγρο ομόλογό του, Σιγιάρτο δήλωσε ότι «η Τουρκία  είναι κατά του πραξικοπήματος όπου και αν συμβαίνει. Προσπαθούμε να λάβουμε σαφέστερες λεπτομέρειες».

Όπως λέει το δημοσίευμα, η Τουρκία ήταν η πρώτη χώρα στον κόσμο που καταδίκασε την απόπειρα πραξικοπήματος στην Αρμενία.

 

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr