Η Βουλγαρία υποστηρίζει την ελληνική πρόταση για διαβατήριο εμβολιασμού


Φεβρουάριος 25, 2021. 19:01. Ελλάδα.

Σόφια.

Η Βουλγαρία θα υποστηρίξει την καθιέρωση διαβατηρίου εμβολιασμού ή των «πράσινων ηλεκτρονικών διαδρόμων» για όσους έχουν εμβολιασθεί ή έχουν ασθενήσει με Covid-19.

Αυτό κατέστη σαφές από δήλωση του πρωθυπουργού Μπόικο Μπορίσοφ στο Παναγιούριτς πριν από την επερχόμενη συνάντηση των Ευρωπαίων ηγετών.


«Τα άτομα που έχουν εμβολιασθεί στην Ευρώπη, τα οποία έχουν αντισώματα και μπορούν να πιστοποιηθούν, να έχουν ένα ηλεκτρονικό διαβατήριο ή έναν «πράσινο ηλεκτρονικό διάδρομο». Δεν θα χρειάζεται να κάνουν PCR (δοκιμές), καραντίνα και να αποκλείονται από ταξίδια. Με τον Σεμπάσιταν Κουρτς (καγκελάριος Αυστρίας) και άλλους συνάδελφους έχουμε συμφωνήσει με τους Έλληνες φίλους μας, για αυτό το ηλεκτρονικό πράσινο διαβατήριο. Με τον τρόπο αυτόν θα ανακουφίσουμε όλους τους εμβολιασμένους να ζήσουν μια φυσιολογική ζωή», δήλωσε ο Μπορίσοφ.

 Ο κύριος εμπνευστής της ιδέας είναι η Ελλάδα, η οποία υποστηρίχθηκε από την Αυστρία και τη Δανία.

Ωστόσο, η ΕΕ παραμένει διχασμένη σε αυτήν την πρόταση. Ευρωπαίοι διπλωμάτες αντιτάχθηκαν επίσης στην ιδέα, υποστηρίζοντας ότι θα έκανε διάκριση κατά του δικαιώματος ελεύθερης κυκλοφορίας των ατόμων.

Mediapool

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr