Σκόπια: Μηχανικές μονάδες των ΗΠΑ θα φτάσουν στο Κρίβολακ για τη διεθνή άσκηση "Decisive Strike 21"


Φεβρουάριος 9, 2021. 23:41. Ελλάδα.

Σκόπια.

Η κυβέρνηση σήμερα αποφάσισε να εισέλθουν μηχανικές μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων των Ηνωμένων Πολιτειών στο έδαφος της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας, προκειμένου να γίνει η προετοιμασία για τη διεθνή άσκηση "Decisive Strike 21", η οποία θα πραγματοποιηθεί στο εκπαιδευτικό κέντρο Κρίβολακ.

Τα μέλη του 15ου Μηχανικού Τάγματος των Αμερικανικών Δυνάμεων στην Ευρώπη θα πρέπει να φτάσουν στη Βόρεια Μακεδονία κατά τη διάρκεια αυτού του μήνα και μαζί με τους μηχανικούς του Στρατού της χώρας, θα εργαστούν για τη βελτίωση της υποδομής του πενταγώνου Κρίβολακ, που αποτελεί τη μεγαλύτερη εκπαιδευτική ικανότητα της χώρας που διατίθεται στο ΝΑΤΟ.

Το Κρίβολακ ετοιμάζεται για την άσκηση «Αποφασιστικό Χτύπημα ‘21» που θα πραγματοποιηθεί στα τέλη της άνοιξης, ως μέρος μιας σειράς των ασκήσεων "Defender Europe 21", στις οποίες θα συμμετάσχουν περισσότερα από 2.000 στρατιώτες.

Στην άσκηση θα λάβουν μέρος οι στρατοί της Βόρειας Μακεδονίας, των Ηνωμένων Πολιτειών, της Βουλγαρίας και της Ελλάδας.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr