Λιβύη: Απελευθερώθηκαν 120 στρατιώτες του Εθνικού Στρατού


«Οι Λίβυοι στρατιώτες φορούσαν λευκά ρούχα κατά την τελετή απελευθέρωσής τους»

Μάρτιος 30, 2021. 20:39. Ελλάδα.

Την Τετάρτη, οι αρχές της πόλης Ζαουίγια, στη δυτική Λιβύη, απελευθέρωσαν 120 μέλη του Εθνικού Στρατού, που είχαν «συλληφθεί» πριν από δύο χρόνια, δυτικά της Τρίπολης.

Την επιχείρηση παρακολούθησαν αρκετοί αξιωματούχοι, συμπεριλαμβανομένου του Αντιπροέδρου του Συμβουλίου Προεδρίας, Αμπντουλάχ Αλ-Λάφι, και ορισμένων αξιωματούχων της κυβέρνησης της Εθνικής Ενότητας, οι οποίοι ανέλαβαν τα καθήκοντά τους υπό την ηγεσία του Αμπντουλάχ Χαμίντ Νταμπάιμπα  τον Μάρτιο μετά από πολιτικό διάλογο υπό την εποπτεία των Ηνωμένων Εθνών .

Δεκάδες απελευθερωμένοι άνδρες με λευκά εμφανίστηκαν μέσα σε ένα μικρό γήπεδο ποδοσφαίρου δίπλα σε ένα από τα κεντρικά γραφεία ασφαλείας στην παράκτια πόλη Ζαουίγια, και περιβάλλονταν από ένοπλους άνδρες ασφαλείας.

Ο Αμπντουλάχ αλ Λάφι επαίνεσε την πρωτοβουλία για «συμφιλίωση και ανοχή» με στόχο τους Λιβύους να προχωρήσουν στην «εθνική συμφιλίωση».

 Οι στρατιώτες ανήκαν στο ‘Τάγμα πεζικού 107’ του Εθνικού Στρατού, με επικεφαλής τον Στρατάρχη Χαλίφα Χάφταρ.

Συνελήφθησαν στις αρχές Απριλίου 2019 με την έναρξη στρατιωτικής επίθεσης για τον έλεγχο της πρωτεύουσας, της Τρίπολης, όπου βρισκόταν η κυβέρνηση του Φαγιέζ αλ Σάρατζ που υποστηρίζεται από την πολιτοφυλακή.

Συνελήφθησαν, σύμφωνα με αναφορές, κοντά στην πόλη Ζαουίγια (45 χλμ. δυτικά της Τρίπολης) και οδηγήθηκαν στην πόλη.

Η νέα κυβέρνηση αναμένεται να ενοποιήσει τους κρατικούς θεσμούς και να επιβλέψει τη μεταβατική φάση μέχρι τις επικείμενες εκλογές, στις 24 Δεκεμβρίου.

Sky News Arabia

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr