Λιβύη: Ο πρόεδρος και ο πρωθυπουργός κάλεσαν τον ΟΗΕ να αποκαλύψει τα περί δωροδοκίας


Μάρτιος 2, 2021. 20:27. Ελλάδα.

Τρίπολη.

Σε κοινή δήλωση, τα μέλη του Συμβουλίου της Προεδρίας και ο Πρόεδρος της Κυβέρνησης της Εθνικής Ενότητας κάλεσαν την Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων των Ηνωμένων Εθνών να αποκαλύψουν γρήγορα τα αποτελέσματα των ερευνών της για τις καταγγελίες δωροδοκίας κατά τη διάρκεια του Φόρουμ για τον Πολιτικό Διάλογο.

Τα μέλη της προεδρίας και ο αρχηγός της κυβέρνησης επιβεβαίωσαν σε δήλωση που εξέδωσαν την Τρίτη, ότι οποιοσδήποτε αποδειχθεί ότι εμπλέκεται στη διαφθορά δεν θα του επιτραπεί να αναλάβει καμία ευθύνη και θα οδηγηθεί στη δικαιοσύνη, ανεξάρτητα από την ιδιότητά του.

Με τον τρόπο αυτό εξέφρασαν την πρόθεσή τους να προχωρήσει η επανένωση, η ενοποίηση των κρατικών θεσμών, η επίτευξη  της συμφιλίωσης και η αποκατάσταση της εξουσίας στον λαό της Λιβύης για να αποφασίζει τη μοίρα του μέσω ελεύθερων και διαφανών, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Οι υπογράφοντες τόνισαν την απόλυτη δέσμευσή τους σε όσα δηλώθηκαν στις γραπτές και προφορικές δεσμεύσεις τους για την καταπολέμηση της διαφθοράς, την πρόληψη των διεφθαρμένων και την καταπολέμησή τους με όλα τα νομικά και δικαστικά μέσα.

Από την άλλη πλευρά, τα μέλη της προεδρίας και ο πρωθυπουργός εξέφρασαν την πρόθεσή τους να μην επιτρέψουν σε όσους τους παρεμποδίζουν να εκμεταλλευτούν τις τρέχουσες συνθήκες για να ανατρέψουν τα αποτελέσματα του πολιτικού διαλόγου, να διαταράξουν τη διαδικασία συμφιλίωσης και να αποτρέψουν τις προσδοκίες των πολιτών για μια ελεύθερη και αξιοπρεπή ζωή γεμάτη ασφάλεια, σταθερότητα και ευημερία.

Libya al Ahrar

 

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr