Τουρκία: «Η Άσκηση ‘Γαλάζια Πατρίδα’ συνεχίζεται με πλήρη ταχύτητα»


Μάρτιος 1, 2021. 21:40. Ελλάδα.

 

Το πραγματικό μέρος της γιγαντιαίας τουρκικής άσκησης «Γαλάζια Πατρίδα 2021» των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων και με τη συμμετοχή όλων των συνδεδεμένων δυνάμεων στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο ξεκίνησε σήμερα, γράφει η Χουριέτ.

Η άσκηση που ξεκίνησε επίσημα στις 25 Φεβρουαρίου, διεξήχθησαν μέχρι στιγμής εκτεταμένες μελέτες συντονισμού και αλληλεπίδρασης μεταξύ τους στην κυρίως έδρα.

Εκτός από τις ναυτικές δυνάμεις στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο από σήμερα τα στοιχεία του στρατού και των αεροπορικών δυνάμεων και η διοίκηση χωροφυλακής και ακτοφυλακής θα αρχίσουν να εκτελούν την άσκηση.

Συνολικά 87 πλοία, συμπεριλαμβανομένων πολλών φρεγατών και κορβέτων, θα συμμετάσχουν στην άσκηση, η οποία θα συνεχιστεί έως τις 7 Μαρτίου.

   Στην άσκηση, επίσης παίρνουν μέρος,  5 ναυτικά περιπολικά αεροσκάφη και 12 ελικόπτερα των Ναυτικών Δυνάμεων  καθώς αεροσκάφη F-16 που ανήκουν στην Πολεμική Αεροπορία.

 Ένας μεγάλος στόλος 22 αεροσκαφών που αποτελείται από F-4 και αεροσκάφη προειδοποίησης / ελέγχου αέρα (AWACS) θα συμμετάσχουν, γράφει το τούρκικο δημοσίευμα.

Hurriyet

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr