Ο πρώην δήμαρχος Σκοπίων κατηγορεί τον νυν για ‘διαγραφή’ της ιστορίας- κατόπιν αιτήματος της Βουλγαρίας


Μάρτιος 26, 2021. 18:23. Ελλάδα.

 

Σκόπια.

Ο πρώην δήμαρχος των Σκοπίων Κότσε Τραϊανόφσκι κατηγόρησε τον διάδοχό του, Πέτρε Σιλέγκοφ  ότι «σβήνει» την ιστορία μετά από αίτημα της Βουλγαρίας αφού ανακοινώθηκε ότι η γέφυρα «Τοντόρ Αλεξαντρόφ» (γνωστή ως δίδυμη γέφυρα) θα μετονομαστεί σε  Νάκι Μπαϊράμ και Ρόζα Πλάβεβα» και η λεωφόρος «VMRO» θα πάρει το όνομα του καθηγητή «Μπλάζε Κονέφσκι», γράφει η «Faktor» των Σκοπίων.

 

Το Δημοτικό Συμβούλιο των Σκοπίων θα συζητήσει τη μετονομασία 485 δρόμων στην πόλη κατά την προσεχή σύνοδό του. 

Μέχρι στιγμής, οι περισσότεροι από αυτούς τους δρόμους έχουν ονομαστεί ή αριθμηθεί ως παράδρομοι άλλων μεγάλων δρόμων. Μετά την έγκριση αυτής της απόφασης από το Συμβούλιο, οι δρόμοι αυτοί θα μετονομαστούν.

 

«Επιβεβαιώθηκε τελικά ότι ο Πέτρε, αλλάζοντας τα ονόματα, διαγράφει την ιστορία του ‘μακεδονικού’ λαού και δεν ακολουθεί το αφήγημα του Τίτο, αλλά  το τι θέλουν οι Βούλγαροι και αυτό που υπογράφηκε στις Πρέσπες.

«Διαγράφετε τα ονόματα των αρχαίων Μακεδόνων και των ηρώων και καθορίζετε άτομα που δεν έχουν καμία σχέση με το «μακεδονικό» κράτος ή εκείνους που έχουν ενεργήσει ενάντια σε αυτό. 

»Πέτρε, η διαγραφή των ονομάτων του Φιλίππου Β΄, του Ιουστινιανού Α, του Χρίστο Τατάρτσεφ, του Πάβελ Σατέβ, του Τοντόρ Αλεξαντρόφ, του Μπόρις Σαράφοφ, του Βασίλη Τσακαλάροφ και η αντικατάστασή τους με άλλα ονόματα, ο λαός λέει «καλά, ποιοι είναι αυτοί» είναι η άκρη του αντιμακεδονισμού που προωθείτε από την εξουσία.

»Πέτρε, η ‘Μακεδονία’ δεν προέρχεται από το 1945», αναφέρεται στην αντίδραση του Τραϊανόφσκι στα κοινωνικά μέσα.

Trud

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr