Ο Ερντογάν αναφέρει τους λόγους που η Τουρκία θα παραμείνει στη Συρία


«Η Ρωσία ανησυχεί για τη μεταφορά εξοπλισμού των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων στη Συρία»

Μάρτιος 24, 2021. 18:18. Ελλάδα.

Η Τουρκία θα διατηρήσει την παρουσία της στη Συρία έως ότου η χώρα τεθεί υπό την κυριαρχία του λαού, όπως σημειώνει ρωσικό δημοσίευμα.

Αυτό σχεδιάζει η τουρκική ηγεσία υπό τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu την Τετάρτη 24 Μαρτίου.

Ο Τούρκος πρόεδρος τόνισε ότι η Άγκυρα θα συνεχίσει να στηρίζει τον συριακό λαό και να συμμετέχει στη διευθέτηση της συριακής σύγκρουσης έως ότου σχηματιστεί ένα σύστημα εξουσίας στη χώρα που να αντικατοπτρίζει τα συμφέροντα όλων των τομέων της κοινωνίας.

Ο Ερντογάν υπενθύμισε επίσης τις επιτυχίες της Τουρκίας στην ειρηνευτική διαδικασία στη Λιβύη.

 «Χάρη στην υποστήριξη της Τουρκίας, η Λιβύη σήμερα μπορεί και πάλι να κοιτάξει το μέλλον με ελπίδα, να πραγματοποιήσει δημοκρατικές διαδικασίες», τόνισε.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, Αλεξάντερ Καρπόφ, αναπληρωτής Επικεφαλής του Κέντρου Συμφιλίωσης των Εμπορικών Μερών (CPVS) στη Συρία , δήλωσε ότι η Ρωσία ανησυχεί για τη μεταφορά εξοπλισμού των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων στη Συρία.

 Τόνισε ότι τέτοιες ενέργειες παραβιάζουν το status quo και υπονομεύουν τις προσπάθειες επίλυσης της συριακής σύγκρουσης.

Ο εμφύλιος πόλεμος στη Συρία ξεκίνησε τον Μάρτιο του 2011. Οι κύριοι συμμετέχοντες στη σύγκρουση είναι κυβερνητικές δυνάμεις από την πλευρά του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ , της λεγόμενης μετριοπαθούς αντιπολίτευσης και ισλαμιστικών ομάδων. Η αντιπολίτευση υποστηρίζεται από την Τουρκία, ενώ η Ρωσία βοηθά την κυβέρνηση  του Άσαντ.

Lenta

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr