Επίσημη πρόσκληση Ερντογάν στον πρόεδρο της Λιβύης να επισκεφθεί την Τουρκία


Μάρτιος 20, 2021. 20:42. Ελλάδα.

Ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, απέστειλε επίσημη πρόσκληση στον Πρόεδρο του Συμβουλίου της Προεδρίας, Μουχάμεντ αλ Μάνφι, να επισκεφθεί την Τουρκία το συντομότερο δυνατό, σύμφωνα με το γραφείο Τύπου του Προέδρου του Συμβουλίου.

 Το δελτίο Τύπου που εκδόθηκε από το γραφείο αναφέρει:

«Ο αλ Μάνφι έλαβε ένα τηλεφώνημα σήμερα, Σάββατο, από τον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Όπου ο Τούρκος Πρόεδρος συγχαίρει τον Πρόεδρο του Συμβουλίου της Προεδρίας για την επίσημη εκτέλεση των εργασιών του και την απόκτηση της εμπιστοσύνης της κυβέρνησης της Εθνικής Ενότητας από τη Βουλή των Αντιπροσώπων. Ο Τούρκος πρόεδρος τόνισε «τις βαθιές διμερείς σχέσεις μεταξύ Τουρκίας και Λιβύης».

 Όπως σημειώνει το λιβυκό δημοσίευμα, έμφαση του Ερντογάν στην υποστήριξη προς τις νέες αρχές της Λιβύης δόθηκε κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής κλήσης με τη Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, όταν συζήτησαν τις διμερείς σχέσεις μεταξύ Τουρκίας και Γερμανίας, καθώς και περιφερειακά ζητήματα, σύμφωνα με την τουρκική προεδρία, σε ανακοίνωση που δημοσιεύθηκε στον επίσημο ιστότοπό της την Παρασκευή το απόγευμα.

Al Wasat

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr