Σκόπια: Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ενέκρινε προμήθεια θωρακισμένων οχημάτων


Μάρτιος 17, 2021. 19:47. Ελλάδα.

Σκόπια.

Το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ ενέκρινε την προμήθεια 54 ελαφρών θωρακισμένων οχημάτων τύπου «Stryker» από την κυβέρνηση, για τις ανάγκες που σχετίζονται με τον εκσυγχρονισμό του στρατού της Βόρειας Μακεδονίας, σύμφωνα με τα πρότυπα του ΝΑΤΟ.

Η προμήθεια συνολικής αξίας περίπου 210 εκατομμυρίων δολαρίων, λένε, είναι συνέχεια του ήδη πολυετούς έργου (2019-2024) για την προμήθεια ελαφρών τεθωρακισμένων οχημάτων (LOV) ως κύριο στοιχείο στο μακροπρόθεσμο σχέδιο για την ανάπτυξη των αμυντικών ικανοτήτων (DPROS) για τον εκσυγχρονισμό και τον εξοπλισμό του στρατού.

«Με απόφαση της κυβέρνησης, το έργο υλοποιείται ως πολυετές έργο σε συνεργασία με την κυβέρνηση των ΗΠΑ χρησιμοποιώντας το πρόγραμμα ξένων στρατιωτικών πωλήσεων (FMS), το οποίο χρησιμοποιεί επίσης αμερικανικούς πόρους ERIP, CRIFF και το πρόγραμμα 333, στο οποίο η κυβέρνηση των ΗΠΑ συμμετέχει στο περίπου 20-25 τοις εκατό του συνόλου», δήλωσε το υπουργείο Άμυνας.

Η Αμερικανική Υπηρεσία Αμυντικής Συνεργασίας ανέφερε σε ανακοίνωση ότι η προτεινόμενη προμήθεια «θα βελτιώσει την ασφάλεια του συμμάχου του ΝΑΤΟ, η οποία είναι μια σημαντική δύναμη για πολιτική και οικονομική σταθερότητα στην Ευρώπη, δηλαδή,  της βελτίωσης της ικανότητας της Βόρειας Μακεδονίας να ανταποκρίνεται στις τρέχουσες και μελλοντικές απειλές αυξάνοντας τις επιχειρησιακές δυνατότητες, διαθεσιμότητα στρατευμάτων και ενίσχυση της στρατιωτικής συνεργασίας».

Press24, Kanal5,

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr