«Μεγάλο σκάνδαλο από τις ΗΠΑ! Η Τουρκία εξαφανίστηκε από το χάρτη!», τούρκικο δημοσίευμα


Μάρτιος 18, 2021. 18:27. Ελλάδα.


Μετά την ένταση στην ανατολική Μεσόγειο, συνεχίστηκαν οι διερευνητικές συνομιλίες μεταξύ Τουρκία και Ελλάδας έπειτα από 5 πέντε χρόνια που πραγματοποιήθηκαν στην Κωνσταντινούπολη και κατόπιν ο 62ος γύρος των διερευνητικών συνομιλιών στην Αθήνα, γράφει τούρκικο δημοσίευμα.

Η Ελλάδα, κλιμάκωσε την ένταση στο Αιγαίο πριν από τις διερευνητικές συνομιλίες κατά της Τουρκίας, με κοινές ασκήσεις με τις ΗΠΑ, τη Σαουδική Αραβία, τη Γαλλία,  καθώς ασκήσεις πραγματοποίησε η Κύπρος με το σιωνιστικό Ισραήλ, σημειώνεται χαρακτηριστικά.

 

Σαουδαραβικά αεροσκάφη στη Σούδα

 

Η Σαουδική Αραβία εφαρμόζει μυστικό εμπάργκο κατά της Τουρκίας αναπτύσσοντας 6 αεροσκάφη F-15 στη βάση της Σούδας στην Κρήτη από την περασμένη εβδομάδα.

Τα μαχητικά αεροσκάφη που απογειώθηκαν από τη βάση της Σούδας πέταξαν στην περιοχή της Λήμνου! Τα ελληνικά μέσα ενημέρωσης, προσπαθώντας να εκφοβίσουν την Άγκυρα, ισχυρίστηκαν ότι τα αεροπλάνα θα πήγαιναν στη Ρόδο.

Αναφέρεται ότι έξι αεροσκάφη F-15 της Σαουδικής Αραβίας προσγειώθηκαν στη βάση της Σούδας στο νησί της Κρήτης και πέταξαν ‘φτερό με φτερό’ με τα ελληνικά μαχητικά αεροσκάφη F-16 και Mirage.

Ο ελληνικός Τύπος έγραψε ότι «τα σαουδαραβικά F-15 μαζί με τα ελληνικά προς απογοήτευση της Τουρκίας», «οι διερευνητικές συνομιλίες έχουν τελειώσει! Η Άγκυρα έφερε για άλλη μια φορά τα πολεμικά της στο Αιγαίο!», «οι Σαουδάραβες έδωσαν χαστούκι».

Επίσης, (ο ελληνικός Τύπος) αναφέρει ότι η Ελλάδα έχει την υποστήριξη της Σαουδικής Αραβίας εναντίον της Τουρκίας, όπως και της Αιγύπτου της μεγαλύτερης στρατιωτικής δύναμης στην περιοχή, των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων ενώ και το Ισραήλ βρίσκεται στην ίδια συμμαχία.


Οι ΗΠΑ …εξαφάνισαν την Τουρκία από το χάρτη


Ενώ γίνονται στο νησί της Κρήτης η άσκηση, στα 20 χιλιόμετρα από την Τουρκία, στη βάση των ΗΠΑ στην Αλεξανδρούπολη της Ελλάδας με την ηγεσία των ΗΠΑ γίνεται η «DEFENDER-Europe 21».

Η διοίκηση Ευρώπης – Αφρικής των ΗΠΑ ανακοίνωσε τις νέες ασκήσεις που θα γίνουν στο πλαίσιο των ασκήσεων  «DEFENDER-Europe 21» σε λογαριασμό των κοινωνικών μέσων.

Στον χάρτη που παρουσιάστηκε για την άσκηση αυτή που γίνεται υπό την ηγεσία των ΗΠΑ, η Τουρκία εξαφανίστηκε από το χάρτη που παρουσίασε η Διοίκηση  της Ευρώπης και Αφρικής  [U.S. Army Europe and Africa].

Έπειτα από σχετική παρέμβαση του υπουργού Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, το σκάνδαλο διορθώθηκε αργότερα στον επίσημο ιστότοπο, όπως σημειώνεται.




Milli Gazete

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr