Ζόραν Ζάεφ: Όχι μόνο τους Βούλγαρους, αλλά τους Αιγύπτιους, τους Ρουμάνους, τους Αυστριακούς στο Σύνταγμα…


Μάρτιος 9, 2021, 23:31. Ελλάδα.

«Όχι μόνο οι Βούλγαροι, αλλά και οι Αιγύπτιοι, οι Αυστριακοί, οι Ρουμάνοι και άλλοι από οποιαδήποτε από τις μικρότερες εθνικές κοινότητες θα συμπεριληφθούν στο Σύνταγμα», δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας, Ζόραν Ζάεφ.

Σχολιάζοντας τη δήλωση του υπουργού Εξωτερικών, Μπουγιάρ Οσμάνι ότι «είμαστε έτοιμοι να συμπεριλάβουμε τους Βούλγαρους στο Σύνταγμα εάν είναι απαραίτητο», είπε ότι ήταν έτοιμος να συμπεριλάβει όχι μόνο Βούλγαρους αλλά και άλλες εθνικές κοινότητες στο Σύνταγμα.

«Πριν ενταχθούμε στην ΕΕ, πρέπει να ανοίξουμε το Σύνταγμα. Ένας από τους λόγους είναι ο μικρός αριθμός κοινοτήτων που ζουν εδώ και πρέπει να συμπεριληφθούν. Είμαστε έτοιμοι όχι μόνο για τους Βούλγαρους, αλλά και για τους Κροάτες,  τους Τορμπές (σημ. Σλάβοι μουσουλμάνοι), Αιγύπτιους, Αυστριακούς, Ρουμάνους και άλλους από οποιαδήποτε από τις μικρότερες εθνοτικές κοινότητες. Είμαστε μια ανοιχτή κοινωνία, μια ευρωπαϊκή χώρα και θα ακολουθήσουμε το παράδειγμα των ευρωπαϊκών χωρών», δήλωσε ο Ζάεφ στη σημερινή συνέντευξη Τύπου όπου παρουσίασε τη νέα κυβερνητική ατζέντα «Εβρόπα Ντόμα».

Απαιτείται πλειοψηφία δύο τρίτων στο Κοινοβούλιο για την αλλαγή του Συντάγματος.

Denesen

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr