Πυραυλική επίθεση σε αμερικανική βάση στη Συρία


Μάρτιος 23, 2021. 19:38. Ελλάδα.

Αμερικανική βάση στην επαρχία Ντέιρ εζ Ζορ στη Συρία, έγινε στόχος πυραύλων με αποτέλεσμα να τραυματιστούν Αμερικανοί στρατιώτες, αναφέρουν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Συγκεκριμένα, το τηλεοπτικό κανάλι ‘Al Mayadeen’ ανέφερε ότι «η αμερικανική βάση στο πεδίο φυσικού αερίου Κόνικο, στα βόρεια της επαρχίας Ντέιρ εζ Ζορ έγινε στόχος πυραυλικής επίθεσης που οδήγησε σε τραυματισμούς στις τάξεις του αμερικανικού στρατού».

Στις αρχές Φεβρουαρίου, οι ΗΠΑ, κατόπιν εντολής του προέδρου Τζόζεφ Μπάιντεν, ξεκίνησαν αεροπορική επίθεση σε ένα στρατόπεδο που συνδέεται με πολιτοφυλακές που υποστηρίζονται από το Ιράν στη Συρία, ως απάντηση στις πρόσφατες επιθέσεις εναντίον των ΗΠΑ και των δυνάμεων του Διεθνούς Συνασπισμού στο Ιράκ.

 Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Λόιντ Όστιν είπε ότι ο στρατός των ΗΠΑ βασίστηκε σε υπηρεσίες πληροφοριών από την ιρακινή πλευρά και είναι σίγουροι για την ακρίβεια της επίθεσης. 

Τουλάχιστον 17 άτομα ήταν τα θύματα του χτυπήματος . Η Ρωσία καταδίκασε την απεργία των ΗΠΑ στη Συρία και ζήτησε σεβασμό για την κυριαρχία της  Αραβικής Δημοκρατίας.

Ria.ru

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr