Τετάρτη 10 Μαρτίου 2021

Γραμματέας ΝΑΤΟ: Σημαντική Σύμμαχος η Τουρκία, δείτε τον χάρτη…Μάρτιος 10, 2021. 20:11. Ελλάδα.

Άγκυρα.

Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, δήλωσε ότι η Τουρκία είναι ένας σημαντικός σύμμαχος, «αν κοιτάξετε απλώς τον χάρτη μπορείτε να την δείτε», είπε, γράφει τούρκικο δημοσίευμα.

 

Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ  συμμετείχε σε τηλεδιάσκεψη για την «προσαρμογή του ΝΑΤΟ» που διοργάνωσε το Κέντρο Διεθνούς Ασφάλειας και Συνεργασίας στο Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ στην Καλιφόρνια.

«Η Τουρκία έχει ένα ζήτημα σχετικά με τα συστήματα αεροπορικής άμυνας S-400 από τη Ρωσία», είπε ο Στόλτενμπεργκ προσθέτοντας: «δεν είναι κάτι νέο οι διαφορές μεταξύ των συμμάχων του ΝΑΤΟ. Τόνισε  ότι το ΝΑΤΟ είναι μια καλή πλατφόρμα για τη συζήτηση αυτών των διαφορών, των διαφωνιών, των προβλημάτων και εξεύρεσης λύσεων.

Ο Στόλτενμπεργκ σημείωσε ότι εκφράστηκαν ανησυχίες στην Άγκυρα για ζητήματα όπως το αντιαεροπορικό σύστημα S-400, η ​​Ανατολική Μεσόγειος και το πρόβλημα των προσφύγων και συνέχισε ως εξής:

«Αλλά καταλαβαίνουμε, επίσης, ότι είναι μια σημαντική σύμμαχος η Τουρκία. Αυτό μπορείτε να το δείτε, το τόσο σημαντική είναι σε αυτό το χάρτη που βλέπετε.  Ειδικά  στο Ιράκ και στα σύνορα της Συρίας, η πρόοδος στον αγώνα κατά του Daesh στην περιοχή, σε περιοχές όπου το Deash έλεγχε εκατομμύρια ανθρώπων ελευθερώθηκαν, οι στρατιωτικές υποδομές, τα αεροδρόμια στην Τουρκία έχουν πολύ μεγάλη σημασία», είπε.

Haberturk

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr