Ο πρωθυπουργός της Λιβύης ζήτησε τον «τερματισμό της διχοτόμησης της χώρας»


«Ο πρόεδρος της κυβέρνησης της Λιβύης, Αμπντούλ Χαμίντ Νταμπάιμπα»

Μάρτιος 10, 2021. 20:35. Ελλάδα.

 

Την Τετάρτη, η κυβέρνηση εθνικής ενότητας στη Λιβύη, με επικεφαλής τον Αμπντέλ Χαμίντ Νταμπάιμπα, κέρδισε την εμπιστοσύνη του Κοινοβουλίου αποκτώντας την υποστήριξη 132 βουλευτών, ενώ ο Πρόεδρος του Συμβουλίου Προεδρίας, Φαγιέζ αλ Σάρατζ, εξέφρασε την ικανοποίησή του με αυτό το επίτευγμα.

Αφού έλαβε εμπιστοσύνη η κυβέρνησή του, ο πρωθυπουργός της Λιβύης Αμπντέλ Χαμίντ Νταμπάιμπα ζήτησε «τον τερματισμό της διχοτόμησης στη Λιβύη», προσθέτοντας: «Τα απαράδεκτα σύνορα που δημιουργήθηκαν μεταξύ των Λιβύων την πρόσφατη περίοδο πρέπει να αφαιρεθούν».

Ο Νταμπάιμπα επιβεβαίωσε ότι θα εργασθεί «με κάθε προσπάθεια» για να στηρίξει το Συμβούλιο της Προεδρίας, προκειμένου να κάνει τη μεταβατική περίοδο «επιτυχημένη».

Ο Προέδρος του Συμβουλίου Προεδρίας,  Φαγιέζ αλ Σάρατζ, δήλωσε, «σε αυτές τις κρίσιμες στιγμές στην ιστορία του έθνους, συγχαίρουμε την κυβέρνηση της εθνικής ενότητας για την απόκτηση εμπιστοσύνης από τη Βουλή των Αντιπροσώπων. Εκφράζουμε την πλήρη ετοιμότητά μας να παραδώσουμε τα καθήκοντα και τις ευθύνες σε αυτήν με κάθε διαφάνεια. Εδραίωση της αρχής της ειρηνικής μεταφοράς εξουσίας, με τις καλύτερες ευχές μας στην εκτελεστική αρχή για επιτυχία. Και επιτυχία για την εκπλήρωση των καθηκόντων της στην πορεία προς τις εκλογές στις 24/12/2021.

»Αυτό που συνέβη σήμερα είναι ένα σημαντικό βήμα για τον τερματισμό των συγκρούσεων και της διχοτόμησης, και καλούμε τον καθένα να ενώσει τα χέρια, τη συνεργασία, την ενότητα και την ανοχή για χάρη της Λιβύης και της αναγέννησής της», πρόσθεσε.

Ο Νταμπάιμπα αναφερόμενος στην ανάθεση των υπουργικών χαρτοφυλακίων τόνισε ότι αρνήθηκε να παραχωρήσει το υπουργείο Άμυνας σε οποιαδήποτε μέρος της συνεχιζόμενης σύγκρουσης στη χώρα.

Πρόσθεσε, στη διάρκεια της κοινοβουλευτικής συνόδου στο Σύρτη, ότι «δεν είναι ευέλικτη η δημιουργία της κυβέρνησης της Λιβύης, η οποία περιλαμβάνει 26 υπουργούς»,  ωστόσο σημείωσε ότι «οι γεωγραφικές και πολιτικές ισορροπίες στη χώρα έχουν επιβάλει αυτήν την τακτική».

Sky News Arabia

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr