Σκόπια: Αντιδράσεις στην αλλαγή του Συντάγματος για αναφορά της βουλγαρικής μειονότητας


Μάρτιος 6, 2021. 21:15. Ελλάδα.

Σκόπια:

Στις δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών, Μπουγιάρ Οσμάνι για το ενδεχόμενο αλλαγής του Συντάγματος, προκειμένου να ευχαριστήσει τη Βουλγαρία, να αναφέρεται  μεταξύ των μειονοτήτων στη χώρα και η βουλγαρική, υπήρξαν πολλές αντιδράσεις.

Πρώτη αντίδραση ήταν από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, Στέβο Πενταρόφσκι,  ο οποίος δήλωσε ότι «ένα τέτοιο πράγμα δεν έχει ζητηθεί από τη βουλγαρική πλευρά», προσθέτοντας ότι «δεν βλέπει την ανάγκη για αλλαγές στο σύνταγμα».

Ο βουλευτής και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του VMRO-DPMNE,  Αντόνιο Μιλοσόσκι αναφερόμενος στις δηλώσεις του Οσμάνι  είπε χαρακτηριστικά:

"Ο κ. Μπουγιάρ Οσμάνι  ως μέλος του DUI μπορεί να προτείνει να αλλάξει το καταστατικό του DUI, εάν το χρειάζονται ή εάν αισθάνονται προσφορές ή πίεση από τα μέλη τους. Όμως, ως  υπουργός Εξωτερικών δεν έχει κανένα δικαίωμα να προσφέρει το Σύνταγμα της χώρας, διότι δεν είναι προς πώληση και να ανοίξει το κουτί της Πανδώρας για να ικανοποιήσει τα μεγάλα κρατικά συμφέροντα κάποιου άλλου», δήλωσε ο Μιλοσόσκι.

Makfax,

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr