Πρωτοβουλία Σαουδικής Αραβίας για τερματισμό του πολέμου στην Υεμένη


Μάρτιος 22, 2021. 21:17. Ελλάδα.

 

Ο υπουργός Εξωτερικών της Σαουδικής Αραβίας, Φαιζάλ μπιν Φαρχάν μπιν Αμπντουλάχ, ανακοίνωσε ότι η χώρα του είχε προτείνει μια νέα ειρηνευτική πρωτοβουλία για τον τερματισμό του πολέμου της Υεμένης.

Ο Σαουδάραβας υπουργός διευκρίνισε ότι η πρωτοβουλία περιλαμβάνει κατάπαυση του πυρός σε ολόκληρη τη χώρα υπό την επίβλεψη των Ηνωμένων Εθνών, προσθέτοντας ότι ο συνασπισμός υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας θα διευκολύνει τον αποκλεισμό του λιμένα Χοντέϊντα και τα φορολογικά έσοδα από το λιμάνι θα μεταφερθούν σε κοινό τραπεζικό λογαριασμό την κεντρική τράπεζα.

Τόνισε ότι ο αραβικός συνασπισμός θα επιτρέψει την επανέναρξη του αεροδρομίου της Σάναα για έναν συγκεκριμένο αριθμό άμεσων περιφερειακών και διεθνών προορισμών.

Τόνισε ότι η πρωτοβουλία περιλαμβάνει την επανέναρξη των πολιτικών συνομιλιών για τον τερματισμό της κρίσης της Υεμένης, προσθέτοντας ότι η χώρα του απορρίπτει παρέμβαση του Ιράν στην Υεμένη.

Ο Υπουργός Εξωτερικών της Σαουδικής Αραβίας κάλεσε την κυβέρνηση της Υεμένης και των Χούθι να εγκρίνουν την πρωτοβουλία, σημειώνοντας ότι η κατάπαυση του πυρός θα ξεκινήσει μόλις οι Χούθι συμφωνήσουν στην πρωτοβουλία, σύμφωνα με αιγυπτιακό δημοσίευμα.

Al Masry al Youm

 

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr