Η Βουλγαρία απέλασε άλλους δύο Ρώσους διπλωμάτες


Η υπουργός Εξωτερικών της Βουλγαρίας, Αικατερίνα Ζαχαρίεβα

Μάρτιος 22, 2021. 18:34. Ελλάδα.

Σόφια.

 

Το Υπουργείο Εξωτερικών της Δημοκρατίας της Βουλγαρίας χαρακτήρισε δύο Ρώσους διπλωμάτες διαπιστευμένους στη χώρα ως  «persona non grata» και τους έδωσε 72 ώρες για να εγκαταλείψουν τη χώρα. Αυτό αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου στα μέσα ενημέρωσης.

Η ρωσική πρεσβεία αντέδρασε λίγα λεπτά αργότερα, λέγοντας ότι η απέλαση ήταν αβάσιμη και η χώρα διατηρεί το δικαίωμα να απαντήσει. 

«Δυστυχώς, είμαστε υποχρεωμένοι να σημειώσουμε ότι αυτό το άδικο διάβημα των βουλγαρικών αρχών δεν θα συμβάλει στην οικοδόμηση ενός εποικοδομητικού ρωσοβουλγαρικού διαλόγου», ανέφερε η ανακοίνωση.

Αυτό έρχεται λίγες μέρες μετά τη σύλληψη έξι ατόμων που κατηγορήθηκαν για κατασκοπεία υπέρ της Ρωσίας και διαρροής διαβαθμισμένων πληροφοριών της Βουλγαρίας, το ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Πρώην και εν ενεργεία αξιωματικοί στρατιωτικών πληροφοριών και ανώτεροι αξιωματούχοι του υπουργείου Άμυνας οδηγήθηκαν σε διαδικασία ανάκρισης από την εισαγγελία.

Από το 2019 η Βουλγαρία έχει απελάσει έξι Ρώσους διπλωμάτες.

Dnevnik

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr