Παρατείνεται άλλα δύο χρόνια η επιχείρηση «Ειρήνη» για το εμπάργκο όπλων στη Λιβύη


Μάρτιος 17, 2021. 20:28. Ελλάδα.

 

Η «France Press» ανέφερε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση θα επεκτείνει τη στρατιωτική της αποστολή στη Μεσόγειο για να παρακολουθεί το εμπάργκο όπλων στη Λιβύη, η οποία φέρει το όνομα «Ειρήνη»/ «Irene», για μια περίοδο δύο ετών, όπως σημειώνει λιβυκό δημοσίευμα.

Ένας Ευρωπαίος αξιωματούχος είπε, ότι η Επιτροπή θα εκδώσει απόφαση την επόμενη εβδομάδα που θα παρατείνει την αποστολή της (IRENI) για δύο ακόμη χρόνια έως τον Μάρτιο του 2023.

Εν τω μεταξύ, το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων AKI δήλωσε ότι οι ευρωπαϊκές πηγές χαιρετίζουν την παράταση της διαδικασίας της «Ειρήνης» έως το 2023, η οποία βρίσκεται σε  εξέλιξη αφού καθιερώθηκε το 2020 και αναλαμβάνει τα καθήκοντα να παρακολουθεί την εφαρμογή του ψηφίσματος των Ηνωμένων Εθνών που απαγορεύει την προμήθεια όπλων στη Λιβύη και τεκμηριώνοντας τις παραβιάσεις και την υποβολή τους σε επιτροπή των Ηνωμένων Εθνών.

Τα πληρώματα της Επιχείρησης «Ειρήνης» σκοπεύουν να συνεργαστούν με τον οργανισμό «Frontex» για τον έλεγχο των παράνομων μεταναστευτικών ροών, καθώς και να εκπαιδεύσουν τις δυνάμεις της ακτοφυλακής της Λιβύης, μια αποστολή που σταμάτησε εξαιτίας απόφασης των αρχών της Λιβύης.

Η διαδικασία της Ειρήνης λειτουργεί με αμεροληψία και επαγγελματισμό για να συμβάλει στην προώθηση λύσης στην κρίση της Λιβύης παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει με την άρνηση ορισμένων χωρών.

Η διεθνής πολιτική και ασφάλεια είναι αλληλένδετες, ιδίως όσον αφορά την επιμονή της Τουρκίας να διαταράξει οποιαδήποτε πιθανότητα συνεργασίας μεταξύ της «Ειρήνης» και του ΝΑΤΟ, καθώς και τις επαναλαμβανόμενες παραβιάσεις του ψηφίσματος του ΟΗΕ από τα διάφορα μέρη που εμπλέκονται στη σύγκρουση.

Al Saaa24,

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr