Κυριακή 21 Μαρτίου 2021

Αεροδρόμιο Τρίπολης: Έφυγε το πρώτο αεροπλάνο με «Σύριους μισθοφόρους»

φωτό αρχείου


Μάρτιος 21, 2021. 19:16. Ελλάδα.

 Τρίπολη- Λιβύη.

Ενημερωμένη πηγή μέσα στο αεροδρόμιο Μιτίγκα της Λιβύης είπε, την Κυριακή, ότι ένα μεταγωγικό αεροσκάφος απογειώθηκε από την Τρίπολη με πορεία προς την Τουρκία,  και σε αυτό είχαν επιβιβαστεί 120 μισθοφόροι από τη Συρία.

Η πηγή επιβεβαίωσε σε αποκλειστικές δηλώσεις στο «Sky News Arabia» ότι το αεροδρόμιο έχει ήδη λάβει πρόγραμμα για τουρκικά και λιβυκά αεροπλάνα τα οποία θα μεταφέρουν περισσότερους από χίλιους μισθοφόρους μέσα σε μία εβδομάδα.

Η πηγή επεσήμανε ότι 120 στρατιώτες ήρθαν στο αεροδρόμιο την Κυριακή το πρωί με στρατιωτικά οχήματα, όπου τοποθετήθηκαν σε μια από τις πλευρικές αίθουσες μακριά από τις αίθουσες επιβατών και στη συνέχεια μεταφέρθηκαν στο αεροπλάνο.

Επιβεβαίωσε ότι το αεροπλάνο βρίσκεται τώρα σε πορεία προς ένα αεροδρόμιο που βρίσκεται σε μια από τις τουρκικές παραμεθόριες πόλεις με τη Συρία, στο πλαίσιο της προετοιμασίας για τη μεταφορά τους στο Αφρίν, το οποίο ελέγχεται από πολιτοφυλακές προσκείμενες στην Άγκυρα.

 

Ανακοίνωση από το Συριακό Παρατηρητήριο

 

Από την πλευρά του, το Συριακό Παρατηρητήριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα επιβεβαίωσε ότι μια ομάδα μισθοφόρων από τη φατρία «Σουλτάν Μουράτ» και άλλους μαχητές επέστρεψαν τις τελευταίες ώρες στα εδάφη της Συρίας από τη Λιβύη .

Σύμφωνα με το παρατηρητήριο, αυτό οφείλεται στη διεθνή και περιφερειακή πίεση στην Τουρκία.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr