Milliyet: Τέσσερις χώρες ανέλαβαν δράση εναντίον της Τουρκίας!

 


Μάρτιος 14, 2021. 18:43. Ελλάδα.

Τα αμερικανικά και ελληνικά μαχητικά αεροσκάφη απογειώθηκαν ταυτόχρονα, ο στόλος με επικεφαλής τον αερομεταφορέα προκάλεσε την Ελλάδα να συμμετάσχει. Έξι F-15 που ανήκουν στη Σαουδική Αραβία, η οποία στέκεται στο πλευρό της Αθήνας, προσγειώθηκαν

στην Κρήτη. Ο ισραηλινός στρατός, από την άλλη πλευρά, κήρυξε το πολεμικό παιχνίδι στην ανατολική Μεσόγειο με σκανδαλώδεις δηλώσεις, γράφει η τουρκική εφημερίδα Μιλιέτ.

Αυτές οι δυνάμεις των τεσσάρων χωρών βλέπουν την Τουρκία ως όλο και περισσότερο ανταγωνιστικά στη Μεσόγειο και αναλαμβάνουν δράση.

Το Ισραήλ, μάλιστα, ανακοίνωσε ότι η άσκηση "Noble Dina", που περιλάμβανε τη Γαλλία, «κάλυψε διαδικασίες κατά των υποβρυχίων, σενάρια έρευνας και διάσωσης, καθώς και ένα σενάριο προσομοίωσης πολέμου μεταξύ πλοίων».

 


Αμερικανοί ναύτες ανυψώνουν την ελληνική σημαία στο αμερικανικό πολεμικό πλοίο USS Monterey (από το τούρκικο δημοσίευμα)

 

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε την Παρασκευή, μια κοινή ναυτική άσκηση με την Ελλάδα και τους Ελληνοκύπριους ως το τελευταίο σημάδι αυξημένης συνεργασίας μεταξύ των τριών χωρών καθώς η Τουρκία θεωρείται όλο και περισσότερο ως ένας αυξανόμενος ανταγωνιστής στη Μεσόγειο καθώς έχει δηλώσει τις ενέργειές της.

«Το Πολεμικό Ναυτικό ξεκίνησε μια μεγάλης κλίμακας άσκηση την περασμένη εβδομάδα όπου εφάρμοσε τις υποβρύχιες  τακτικές μάχης, έρευνα και διάσωση, σενάρια ναυμαχιών, δήλωσε ο Ναύαρχος Εγιάλ Χαρέλ, επικεφαλής των ισραηλινών ναυτικών επιχειρήσεων. Ο Εγιάλ Χαρέλ είπε επίσης, «αυτές οι ασκήσεις έχουν μεγάλη σημασία για την ενίσχυση της σχέσης του ναυτικού με ξένους στόλους που έχουν κοινά συμφέροντα», είπε χαρακτηριστικά.

Συγχρόνως, το Ισραήλ, η Ελλάδα και η Κύπρος έχουν λάβει μια σειρά μέτρων τους τελευταίους μήνες για την ενίσχυση των δεσμών, συμπεριλαμβανομένων σχεδίων για την κατασκευή υποθαλάσσιου καλωδίου ισχύος 2.000 μεγαβάτ και ενός αγωγού υποθαλάσσιου φυσικού αερίου 1.900 χιλιομέτρων. Οι υπουργοί Άμυνας των τριών χωρών συναντήθηκαν το Νοέμβριο και συμφώνησαν να αυξήσουν τη στρατιωτική συνεργασία.

 


Η ενότητα της Τουρκίας ενόψει ισχυρισμών δικαιολογεί την Ελλάδα και την Κύπρο στην ανατολική Μεσόγειο, η τάση της πρόκλησης και της κλιμάκωσης δεν σταματά τα βήματα αναβάθμισης της αρτηριακής πίεσης. Οι ναυτικές ασκήσεις αποκαλύπτουν νέες σχέσεις από την Ανατολική Μεσόγειο με τον Κόλπο του Ομάν και όχι μόνο. Σύμφωνα με τα τελευταία νέα, η Γαλλία διαδραμάτισε βασικό ρόλο στη νέα εταιρική σχέση που δημιουργήθηκε εναντίον της Τουρκίας.

Έναντι των δικαιωμάτων της Τουρκίας στην ανατολική Μεσόγειο, η Ελλάδα και η Κύπρος δεν σταματούν τη κλιμάκωση των εντάσεων και  ολοένα την αυξάνουν με τις προκλήσεις τους.

Άλλωστε, οι ναυτικές ασκήσεις αποκαλύπτουν νέες σχέσεις από την Ανατολική Μεσόγειο μέχρι τον Κόλπο του Ομάν και όχι μόνο.

  Σύμφωνα με τα τελευταία νέα, η Γαλλία διαδραμάτισε βασικό ρόλο στη νέα εταιρική σχέση που δημιουργήθηκε εναντίον της Τουρκίας.

Milliyet

 

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr