Άσκηση ουκρανικού στρατού στον Εύξεινο Πόντο με τουρκικά UAV


Μάρτιος 27, 2021. 20:54. Ελλάδα.

 

Μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας πραγματοποίησαν ασκήσεις πάνω από τον Εύξεινο Πόντο χρησιμοποιώντας τουρκικά μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα (UAV) Bayraktar TB2.

Το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο TASS, επικαλούμενο στην υπηρεσία πληροφοριών του Υπουργείου Άμυνας της Ουκρανίας ‘Armyainform’, οι ασκήσεις πραγματοποιήθηκαν πάνω από το νησί Tendrovskaya Spit, όπου τα UAV πέταξαν και πραγματοποίησαν ελιγμούς.

Από τα στοιχεία που συλλέχθηκαν η απογείωση και η προσγείωση των εξοπλισμένων UAV έγινε από το αεροδρόμιο του Νικολάεφ.

Σύμφωνα με το Tass, το πολυλειτουργικό ναυτικό εκπαιδευτικό  κέντρο στην Ουκρανία βρίσκεται στην ακτή Tendra Spit- κοντά στην ακτή του Χέρσον, όπου οι στρατιώτες ασκούνται, στην προσγείωση των αμφίβιων δυνάμεων επίθεσης,  καθώς και σε βολές του πυροβολικού.

Υπενθυμίζεται ότι στις 14 Δεκεμβρίου, ο υπουργός Άμυνας της Ουκρανίας  Αντρίι Ταράν υπέγραψε συμφωνία με τουρκικές εταιρείες για την παραγωγή επιθετικών drone για τον ουκρανικό στρατό.

Και ακόμη και πριν από αυτό, το 2019, η Ουκρανία απέκτησε έξι τουρκικά drone Bayraktar TB2. Τότε ο πρώην Πρόεδρος Πέτρο Πoροσένκο είπε ότι η συμφωνία ήταν σύμφωνη με τη στρατηγική πορεία της Ουκρανίας για ένταξη στο ΝΑΤΟ.

Σύμφωνα, εξάλλου,  με τον απόστρατο Ρώσο στρατιωτικό εμπειρογνώμονα Κωνσταντίνο Σίβκοφ , τα τουρκικά drone είναι άχρηστα σε έναν πιθανό πόλεμο της Ουκρανίας ενάντια στη Ρωσία στη θάλασσα.

 

EADaily

 

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr