Τετάρτη 7 Απριλίου 2021

Μετά από 63 χρόνια το Σουδάν τερματίζει το μποϊκοτάζ στο Ισραήλ


Απρίλιος 7, 2021. 20:48. Ελλάδα.

 Το υπουργικό συμβούλιο του Σουδάν αποφάσισε χθες (Τρίτη) να καταργήσει το νόμο για μποϊκοτάζ στο Ισραήλ, ο οποίος θεσπίστηκε το 1958 και απαγόρευσε τυχόν διπλωματικές ή επιχειρηματικές σχέσεις.

Η απόφαση απαιτεί τελική έγκριση σε κοινή ολομέλεια της κυβέρνησης και του Σουδανικού Συμβουλίου Κυριαρχίας, το οποίο χρησιμεύει ως κρατικός νομοθέτης, αλλά είναι μόνο μια τυπική διαδικασία.

Σε επίσημη δήλωση που εξέδωσε η κυβέρνηση, ανέφερε «τη σταθερή θέση της για την ίδρυση παλαιστινιακού κράτους στο πλαίσιο λύσης δύο κρατών».

Η άρση του μποϊκοτάζ, ένα ακόμη βήμα μετά την απόφαση για την ομαλοποίηση μεταξύ των δύο χωρών στο πλαίσιο των "Συμφωνιών Αβραάμ" θα επιτρέψει την επέκταση των δεσμών μεταξύ Ισραήλ και Σουδάν σε πολλούς τομείς, χωρίς κανένα νομικό περιορισμό.

Ο νόμος περί μποϊκοτάζ στο Ισραήλ, προέβλεπε σε άτομα που είχαν δοσοληψίες  φυλάκιση έως και δέκα ετών και την επιβολή υψηλού προστίμου.

Israel Defense

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr