Πέμπτη 1 Απριλίου 2021

Πρώτη τριμερής συνάντηση Ελλάδας, Κύπρου, Σερβίας


Απρίλιος 1, 2021. 23:30. Ελλάδα.

Η πρώτη τριμερής συνάντηση μεταξύ Ελλάδας, Κύπρου και Σερβίας θα πραγματοποιηθεί στο Βελιγράδι τη Δευτέρα παρουσία του Έλληνα και του Κύπριου υπουργών Εξωτερικών, Νίκου Δένδια και Νίκου Χρυσοδουλίδη, οι οποίοι θα ταξιδεύσουν στη Σερβία, ανέφερε η TV21 των Σκοπίων.

Ο εκπρόσωπος του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών, Αλέξανδρος Παπαϊωάννου, είπε στην τακτική ενημέρωση ότι σήμερα ο Νίκος Δένδιας θα ταξιδεύσει στη Σερβία για να συναντηθεί με Σέρβους ηγέτες, μεταξύ αυτών του προέδρου, του υπουργού Εξωτερικών και του προέδρου του κοινοβουλίου και του νέου Πατριάρχη.

Σύμφωνα με τον Παπαϊωάννου, η επίσκεψη θα επικεντρωθεί στην ενίσχυση της διμερούς συνεργασίας και η ελληνική πλευρά «θα επαναλάβει την πλήρη υποστήριξη της στην ευρωπαϊκή προοπτική τόσο της Σερβίας όσο και των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων».

Ο Έλληνας υφυπουργός Εξωτερικών Κώστας Φραγκογιάννης θα ταξιδεύσει στο Βελιγράδι με τον Δένδια για να συζητήσει τις οικονομικές σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr