Λιβύη: Ο Νταμπάιμπα υποδέχθηκε τον Έλληνα πρωθυπουργό


Απρίλιος 6, 2021. 17:37. Ελλάδα.

 

Ο Πρόεδρος της Κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας, Αμπντέλ Χαμίντ Νταμπάιμπα, δέχτηκε σήμερα, το απόγευμα της Τρίτης, τον Έλληνα ομόλογό του Κυριάκο Μητσοτάκη και τη συνοδευτική του αντιπροσωπεία στα κεντρικά γραφεία του Πρωθυπουργού στην Τρίπολη.



Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές της Λιβύης, οι δύο πλευρές θα συζητήσουν διάφορα θέματα που σχετίζονται με την ασφάλεια, τις οικονομικές και εμπορικές πτυχές, και για την ενεργοποίηση των συμφωνιών που έχουν συναφθεί μεταξύ των δύο χωρών και άλλων στους τομείς της ενέργειας και της ηλεκτρικής ενέργειας.

Η εκπρόσωπος της ελληνικής κυβέρνησης, Αριστοτελία Πελώνη, δήλωσε ότι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο υπουργός Εξωτερικών του Νίκος Δένδιας, ο οποίος τον συνοδεύει σε αυτήν την επίσημη επίσκεψη, θα προσφέρουν την υποστήριξη της Ελλάδας στην κυβέρνηση εθνικής ενότητας, καθώς και τις προσπάθειες διοργάνωσης εκλογών στο τέλος του έτους.

Οι σημερινές συναντήσεις θα συμβάλουν στην επανέναρξη της ελληνικής πρεσβείας στην Τρίπολη και του Γενικού Προξενείου στη Βεγγάζη, συμβάλλοντας σημαντικά στην ενίσχυση της διμερούς συνεργασίας σε όλους τους τομείς, ειδικά στους τομείς της ενέργειας, των κατασκευών και της ασφάλειας, ενώ ανοίγουν μεγάλους ορίζοντες για τις οικονομικές και εμπορικές σχέσεις.

Afrigate News

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr