Το ISIS απήγαγε 19 άτομα στην κεντρική Συρία


Στην έρημο της Συρίας παρατηρείται τελευταία έντονη δραστηριότητα της εξτρεμιστικής οργάνωσης
ISIS

Απρίλιος 6, 2021. 18:17. Ελλάδα.

 Την Τρίτη, οι μαχητές του ISIS απήγαγαν 19 άτομα, η πλειονότητα των οποίων  είναι άμαχοι, μετά από αιφνιδιαστική επίθεση που ξεκίνησαν στην περιοχή Μπάντια της κεντρικής Συρίας, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Το παρατηρητήριο ανέφερε ότι κατά τη διάρκεια συγκρούσεων με τις δυνάμεις του καθεστώτος στην ανατολική ύπαιθρο της Χάμα, η οργάνωση απήγαγε οκτώ αστυνομικούς και 11 αμάχους, οι οποίοι συνέλεγαν τρούφες σε μια κοντινή περιοχή, ενώ άλλα 40 άτομα εξακολουθούν να αγνοούνται.


Το επίσημο Συριακό Ειδησεογραφικό Πρακτορείο (SANA) ανέφερε επίσης ότι «ορισμένοι κάτοικοι του χωριού  Αλ Σάαν απήχθησαν από την τρομοκρατική οργάνωση ISIS».

Τη Δευτέρα, το παρατηρητήριο ανακοίνωσε ότι υπήρξε έντονος εναέριος βομβαρδισμός σε διάφορα σημεία στις περιοχές γύρω από την Μπάντια όπου υπάρχει εκτεταμένη παρουσία του ISIS.

Υπενθυμίζεται, οι κουρδικές δυνάμεις ανακοίνωσαν, την Παρασκευή, τη σύλληψη 125 μαχητών του ISIS στο στρατόπεδο Αλ Χωλ  στη βορειοανατολική Συρία, συμπεριλαμβανομένων των υπευθύνων για δολοφονίες, οι οποίες έχουν γίνει από τις αρχές του έτους.

Πέντε χιλιάδες μέλη των Εσωτερικών Δυνάμεων Ασφαλείας, των Λαϊκών Μονάδων Προστασίας και των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων ξεκίνησαν εκστρατεία ασφαλείας, την Κυριακή, ενάντια στην εξτρεμιστική οργάνωση και τους συνεργάτες της, μετά από επιθέσεις σε στρατόπεδο, το οποίο φιλοξενεί σχεδόν 62.000 πρόσφυγες, οι περισσότεροι των οποίων  είναι γυναίκες και παιδιά, μάρτυρες επιθέσεων και δολοφονιών.

Al Hurra

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr