Λιβύη: Απήχθη αξιωματούχος ασφαλείας από αγνώστους


Απρίλιος 6, 2021. 18:39. Ελλάδα.


 Άγνωστοι ένοπλοι απήγαγαν τον διευθυντή Ασφαλείας της Ζουβάρα, στη δυτική Λιβύη, και τον μετέφεραν σε άγνωστο προορισμό κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες.

Η διεύθυνση ασφαλείας σε ανακοίνωσή της σημειώνει ότι ο ταξίαρχος Ιμάντ Εντίν Μασούντ Αζά απήχθη από αγνώστους στο δρόμο  καθώς πήγαινε στο τζαμί της πόλης.

Το δημοσίευμα σημειώνει ότι η απαγωγή αποτελεί ένδειξη για την κατάσταση ασφαλείας και την απουσία κράτους δικαίου στη δυτική Λιβύη.

Κάτοικοι της πόλης  καταδίκασαν στα κοινωνικά δίκτυα την απαγωγή αναφέροντας ότι πρόκειται για ‘ξεκαθάρισμα λογαριασμών’, απαιτώντας συγχρόνως την άμεση απελευθέρωσή του.


Πίεση στην Ιταλία


Μάλιστα, σε διαμαρτυρία, μια ένοπλη ομάδα της πόλης, πιστή στον απαχθέντα αξιωματούχο ασφαλείας έκλεισε το συγκρότημα πετρελαίου ‘ Μελίτα’ στο οποίο βρίσκονται οι ιταλικές εταιρείες, σε συνδυασμό με την επίσκεψη του Ιταλού πρωθυπουργού Μάριο Ντράγκι στη Λιβύη, προκειμένου να ασκήσουν πίεση στις επίσημες αρχές να παρέμβουν και να τον απελευθερώσουν.

Al Hadath

 

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr