Σκόπια: Το κλείσιμο των συνόρων έφερε φτώχεια στη Γευγελή


Απρίλιος 4, 2021. 21:08. Ελλάδα.

Σκόπια.

Εκπρόσωποι της αντιπολίτευσης του VMRO-DPMNE πήγαν σήμερα στη Γευγελή, η οποία διέρχεται οικονομική κρίση έπειτα από το παρατεταμένο κλείσιμο των συνόρων με την Ελλάδα.

Η οικονομία της πόλης, η οποία κυριολεκτικά βασίζονταν στους Έλληνες, τόσο για παροχή υπηρεσιών, αγορές αλλά και με τα καζίνο,  έχει καταστραφεί. 

«Βλέπουμε μια πόλη που είναι καταστραμμένη, μια φτωχή, μια πόλη που ήταν η πιο αναπτυγμένη της χώρας και τώρα πρέπει μόνη της να αντιμετωπίσει τα προβλήματα της», είπε ο Στέφαν Αντονόφσκι μέλος της Κ.Ε. του VMRO-DPMNE.

«Εδώ και ένα χρόνο τώρα, τα σύνορα είναι ημίκλειστα ή κλειστά, η οικονομία καταρρέει, οι πολίτες έχασαν τις δουλειές του», πρόσθεσε.

Ο Αντονόφσκι επεσήμανε ότι πολλά προβλήματα υπάρχουν εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού «το νοσοκομείο Covid στη Γευγελή είναι ένα από τα πιο πολυάσχολα, δεν υπάρχει κενό κρεβάτι και υπάρχει ανεπάρκεια ιατρικού προσωπικού. 

Οι υπάρχοντες γιατροί εργάζονται καθημερινά 12 ή 13 ώρες χωρίς να μπορεί κάποιος να τους αντικαταστήσει. Δεν υπάρχει καμία στρατηγική για την αντιμετώπιση της πανδημίας», είπε.

Kurir

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr