Κυριακή 4 Απριλίου 2021

Οι πολίτες της Βόρειας Μακεδονίας περιμένουν να ανοίξουν τα σύνορα με την Ελλάδα


Απρίλιος 4, 2021. 21:48. Ελλάδα.

Σκόπια.

Είναι ακόμα νωρίς για τουριστικές μετακινήσεις στην Ελλάδα. Αν και έχει ήδη ανακοινωθεί ότι έχει επιτευχθεί συμφωνία για το άνοιγμα των συνόρων από τις 14 Μαΐου, η Ελλάδα λέει ότι έχουν ξεκινήσει μόνο τεχνικές συνομιλίες, σημειώνει δημοσίευμα των Σκοπίων.

«Σε τηλεφωνική συνομιλία με τον Υπουργό Υγείας της Βόρειας Μακεδονίας Βένκο Φιλίππε, συμφωνήσαμε να ξεκινήσουμε τις τεχνικές συνομιλίες για το άνοιγμα της τουριστικής περιόδου. Ο οδικός τουρισμός είναι η ραχοκοκαλιά της τουριστικής δραστηριότητας, ειδικά στη βόρεια Ελλάδα. Εργαζόμαστε σύμφωνα με τις μεθόδους που επικεντρώνονται στις δραστηριότητες ανανέωσης του τουρισμού», δήλωσε το ελληνικό Υπουργείο Τουρισμού στο Sitel TV.

Ο υπουργός Μπουγιάρ Οσμάνι επιβεβαίωσε αυτό το Σαββατοκύριακο ότι δεν υπάρχει επίσημη απόφαση για άνοιγμα των συνόρων.

«Περιμένω ότι σίγουρα θα υπάρξουν ορισμένες προϋποθέσεις που πρέπει να πληρούν οι πολίτες για να μπορέσουν να διασχίσουν τα σύνορα. Αυτό που μιλάμε εντατικά με την ελληνική πλευρά είναι σε σχέση με τους διαδρόμους μεταφορών, δηλαδή τη διέλευση φορτηγών και τους νέους κανονισμούς για τους οδηγούς», διευκρίνισε ο Οσμάνι.

Ο πρωθυπουργός  Ζόραν Ζάεφ λέει ότι η Ελλάδα διατηρεί επιφυλάξεις ως μέλος της ΕΕ, σε περίπτωση που η Ένωση θεσπίσει διαφορετικούς κανόνες. Το άνοιγμα των συνόρων, σύμφωνα με τον ίδιο, είναι πολύ σημαντικό για εμάς λόγω των οικονομικών δραστηριοτήτων, του εμπορίου, του τουρισμού…

Ο Ζάεφ αναμένει να ταξιδέψει ελεύθερα στην Ελλάδα στα μέσα Μαΐου όπως στις περισσότερες χώρες της περιοχής, και ελπίζει ότι θα ακολουθήσουν αυτό το παράδειγμα και άλλες χώρες της ΕΕ.

Vecer

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr