Ουκρανία: Βραδινή έκθεση σχετικά με την κατάσταση στην περιοχή της επιχείρησης κοινών δυνάμεων στις 4 Απριλίου 2021


Απρίλιος 4, 2021. 22:15. Ελλάδα.

Το υπουργείο Άμυνας της Ουκρανίας εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

 --

Δόξα στην Ουκρανία!

Κατά την τρέχουσα ημέρα, 4 Απριλίου, δεν καταγράφηκαν παραβιάσεις της κατάπαυσης του πυρός από τις ένοπλες δυνάμεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Παρά τη σχετική σιωπή, η ουκρανική πλευρά του SCCC (σημείωση: «Κοινό Κέντρο Ελέγχου και Συντονισμού») αναφέρει παραβιάσεις από τις ένοπλες δυνάμεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας και των μισθοφόρων.

Το SMM του ΟΑΣΕ (σημείωση: «Ειδική αποστολή παρακολούθησης του Οργανισμού Ασφάλειας και Συνεργασίας στην Ευρώπη) παρακολούθησε την κίνηση μεγάλου αριθμού ρωσικών δυνάμεων κατοχής σε άμεση γειτνίαση με τη γραμμή οριοθέτησης.

Η ταυτόχρονη αύξηση της προπαγάνδας της Ρωσικής Ομοσπονδίας, σε περιφερειακό και διεθνές επίπεδο, οδηγεί σε τεχνητή αύξηση της κοινωνικής έντασης στην περιοχή με την ταυτόχρονη διάδοση μιας σειράς ψεύτικων πληροφοριών σχετικά με την κλιμάκωση της κατάστασης από τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας .

Υπήρξαν όλο και περισσότερες περιπτώσεις όταν απαγορεύτηκε στις περιπολίες του SMM  του ΟΑΣΕ να διέρχονται από σημεία ελέγχου των ένοπλων σχηματισμών της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

 Στις 2 Απριλίου, σε ένα σημείο ελέγχου από τις ρωσικές δυνάμεις κατοχής κοντά στο Oleksandrivka, μια περιπολία SMM απαγορεύτηκε να οδηγεί χωρίς φροντίδα αυτοκινήτου. 

Οι εκπρόσωποι του ΟΑΣΕ αναγκάστηκαν να επιστρέψουν στην επικράτεια που δεν ελέγχεται από την κυβέρνηση της Ουκρανίας στο Ντονέτσκ.

Τα UAV  της SMM επηρεάστηκαν και πάλι από παρεμβολές σήματος GPS λόγω παρεμβολής κατά τη διάρκεια προγραμματισμένων πτήσεων σε ολόκληρη τη γραμμή οριοθέτησης.

Τέτοιες ενέργειες από τις ένοπλες δυνάμεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας συνεχίζουν να αποσταθεροποιούν την κατάσταση σε όλη τη γραμμή οριοθέτησης. Η ουκρανική πλευρά του SCCC έστειλε ένα σημείωμα στον ΟΑΣΕ SMM σχετικά με αυτές τις παραβιάσεις.

Άλλα συστατικά των αμυντικών δυνάμεων εκτελούν καθήκοντα στον τομέα της επιχείρησης κοινών δυνάμεων.

Οι πυροτεχνικοί υπολογισμοί της Κρατικής Υπηρεσίας Έκτακτης Ανάγκης της Ουκρανίας εκκαθάρισαν 1,5 εκτάρια εδάφους και παρέδωσαν 60 εκρηκτικές συσκευές για καταστροφή.

Ουκρανοί στρατιώτες συνεχίζουν να παρακολουθούν την κατάσταση στην περιοχή της επιχείρησης κοινών δυνάμεων.

Δόξα στην Ουκρανία!

 --

Υπουργείο Άμυνας της Ουκρανίας- επίσημη ιστοσελίδα ενημέρωσης

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr