Τουρκία: Κατρακυλά ο Ερντογάν- χάνει τις ψήφους των Κούρδων


Σεπτέμβριος 18, 2021. Ελλάδα.

Η δημοσιογράφος Ντενίζ Ζεϊρέκ δημοσιοποίησε μια εντυπωσιακή έρευνα που διεξήγαγε η DEMOS Research με τίτλο «Ο Ερντογάν έχασε την ψήφο των Κούρδων και των φτωχών». 

Η έρευνα της DEMOS Research έγινε στο διάστημα 7-13 Αυγούστου και δημοσιεύεται σήμερα.

Σύμφωνα με την έρευνα, το ποσοστό όσων θεωρούν τον Ερντογάν επιτυχημένο και θα τον ψηφίσουν είναι μόνο 38%, η μείωση προέρχεται από τις προθέσεις των Κούρδων, όπως σημειώνεται.

Η δημοσιογράφος Ντενίζ Ζεϊρέκ θα σημειώσει:

«Υπάρχουν πολύ ενδιαφέροντα ερευνητικά αποτελέσματα στην έκθεση. Ωστόσο, δεδομένου ότι αφορά μόνο τους συνδρομητές του PANORAMATR, θα μοιραστώ μόνο δεδομένα και γενικές αναλύσεις σχετικά με την προεδρική υποψηφιότητα του Ερντογάν, ώστε να μην τους αδικεί. Ποτέ δεν ήταν κάτω από το 40 τοις εκατό. Μόνο το 38 % λέει «βρίσκω τον Ερντογάν επιτυχημένο» και «ψηφίζω Ερντογάν».

Αξίζει να θυμηθούμε ότι το ποσοστό αυτό ήταν περίπου 52 τοις εκατό τον Μάιο του 2020, παρά την επίδραση των μέτρων κατά της επιδημίας του κορωνοϊού ποτέ δεν είχε πέσει κάτω από το 40 τοις εκατό πριν.

Η υποστήριξη του Ερντογάν από τη βάση του κόμματος AK φαίνεται να είναι σωστή. Ωστόσο, υπάρχει μείωση των ψήφων του AK Party.

Οι ψηφοφόροι του MHP δεν είναι ικανοποιημένοι

Ένα σημαντικό μέρος των ψηφοφόρων που ψήφισαν τα μέλη του MHP στις τελευταίες εκλογές δεν βρήκαν τον Ερντογάν επιτυχημένο και δεν θα ψήφιζαν τον Ερντογάν.

Ένα σημαντικό μέρος του κοινού είναι ενωμένο με την άποψη ότι η Τουρκία δεν τα πάει καλά. Στις τελευταίες εκλογές, ένας από τους τέσσερις ανθρώπους που ψήφισαν για το AK Party και ένας από τους δύο που ψήφισαν για το MHP σκέφτηκαν ότι «η Τουρκία δεν πάει καλά».

Το ποσοστό των Κούρδων μειώθηκε επίσης στο 20 %

Η κουρδική πολιτική του Ερντογάν είναι ο δεύτερος πιο σημαντικός λόγος για τη μείωση των ψήφων του. Μεταξύ εκείνων που αυτοχαρακτηρίζονται ως «Κούρδοι» ή «Ζάζα», το ποσοστό όσων δηλώνουν ότι θα ψηφίσουν τον Ερντογάν έχει μειωθεί στο 20 %.

Αυτό το ποσοστό είναι σχεδόν το ίδιο με τα «άτομα με χαμηλό εισόδημα».

Η μεγαλύτερη ομάδα μεταξύ εκείνων που δήλωσαν ότι θα ψηφίσουν τον Ερντογάν είναι η ανώτερη ομάδα μεσαίου και υψηλού εισοδήματος. Φαίνεται ότι ο Ερντογάν είναι τώρα ο «Πρόεδρος των πλουσίων», γράφει το τούρκικο δημοσίευμα.

Halk TV

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr