Σφοδρή ρωσική επίθεση σε φιλοτουρκική ομάδα στη βόρεια Συρία


Σεπτέμβριος 26, 2021. Ελλάδα.

Τουλάχιστον επτά μαχητές από μια συριακή παράταξη πιστή στην Άγκυρα σκοτώθηκαν την Κυριακή σε ρωσική αεροπορική επιδρομή σε περιοχή που βρίσκεται υπό τον έλεγχο της Τουρκίας και των τοπικών συμμάχων της στη βόρεια Συρία, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Το παρατηρητήριο ανακοίνωσε ότι «επτά μέλη της Μεραρχίας Χαμζά πιστά στην Τουρκία σκοτώθηκαν, ως αποτέλεσμα ρωσικών αεροπορικών επιθέσεων που είχαν στόχο το στρατηγείο της μεραρχίας στο χωριό Μπραντ στο Τζαμπάλ Αλ Αχλάμ στο Αφρίν,  βόρεια της επαρχίας του Χαλεπίου, λέγοντας ότι οι επιδρομές τραυμάτισαν και «περίπου 11 μέλη του τμήματος».

Ο διευθυντής του παρατηρητηρίου, Ράμι Αμπντέλ Ραχμάν , δήλωσε ότι ρωσικά αεροσκάφη εξαπέλυσαν αεροπορικές επιδρομές από το Σάββατο στο Αφρίν, χαρακτηρίζοντάς τα ως «σπάνια» σε αυτήν την περιοχή.


Ο αξιωματούχος δημοσίων σχέσεων στον αποκαλούμενο «Εθνικό Στρατό» που σχηματίστηκε από την Άγκυρα από πιστές σε αυτήν παρατάξεις , επιβεβαίωσε στο AFP ότι «το μήνυμα της Ρωσίας είναι σαφές, το οποίο είναι να ασκήσει πίεση στους Τούρκους (...) και να επιβεβαιώσει ότι εκεί δεν αποτελούν σύνορα ή κόκκινες γραμμές για τις δράσεις και τους στρατιωτικούς στόχους της στη Συρία». 

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr