Τουρκία: Ασφυκτικός έλεγχος των μέσων κοινωνικής δικτύωσης με εντολή Ερντογάν


Σεπτέμβριος 26, 2021. Ελλάδα.

Άγκυρα.

Με το άνοιγμα της Τουρκικής Μεγάλης Εθνοσυνέλευσης την 1η Οκτωβρίου, θα ληφθούν μέτρα για τη ρύθμιση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, την οποία αναφέρει συχνά ο Τούρκος πρόεδρος, Ερντογάν.

Σύμφωνα με τους κυβερνητικούς βουλευτές, ο κόσμος νιώθει άβολα με τις ψεύτικες ειδήσεις και εκστρατείες δυσφήμισης κατά της κυβέρνησης από την αντιπολίτευση, όπως σημειώνει η Sabah.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, μεταξύ των σημαντικότερων προσδιορισμών των βουλευτών ήταν οι εκστρατείες δυσφήμισης που ξεκίνησε η αντιπολίτευση μέσω των κοινωνικών μέσων και των fake news.

 Για αυτόν τον λόγο, γράφει το δημοσίευμα, οι βουλευτές αναφέρουν «αργήσαμε να απαντήσουμε σε αυτά τα ψέματα και τις συκοφαντίες. Οι άνθρωποι μπορούν να πιστέψουν ακόμη και τα πιο γελοία πράγματα. Πρέπει γρήγορα να αποκαλύψουμε τα ψέματα και να δημιουργήσουμε ένα σύστημα που θα τους εμποδίσει να τα μεγαλώσουν».

 Πληροφορίες αναφέρουν ότι το Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης- AKP,  θα είναι πιο ευαίσθητο σε αυτό το σημείο και θα δημιουργήσει ένα σύστημα κοινωνικών μέσων ενημέρωσης όπου τα ψεύτικα νέα θα απαντώνται αμέσως πριν γίνουν πολύ μεγάλα.

Για τη ρύθμιση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, η οποία ήταν στην ατζέντα εδώ και πολύ καιρό, θα αναληφθεί δράση μόλις ανοίξει η Βουλή. 

Τα ατομικά δικαιώματα και ελευθερίες θα προστατεύονται στον αναμενόμενο κανονισμό. Το πρώτο βήμα έγινε πέρυσι όσον αφορά τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με την υποχρέωση της αναφοράς του ονόματος που σχολιάζει.

Όσον αφορά τον νόμο για τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο Πρόεδρος Ερντογάν είπε: «Το βήμα που κάναμε όσον αφορά τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι να κάνουμε τους νέους μας πολύ πιο ειρηνικούς και άνετους και να τους επιτρέψουμε να αφοσιωθούν πλήρως στα μαθήματά τους στο μέλλον», σημειώνει το δημοσίευμα.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr