Ο Μακρόν εξύμνησε την Ελλάδα που ‘πολέμησε τους Οθωμανούς’, τούρκικο δημοσίευμα


Σεπτέμβριος 28, 2021. Ελλάδα.

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν υποστήριξε ότι η Ελλάδα έγινε η χώρα στην καρδιά της Ευρώπης πολεμώντας εναντίον της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, γράφει η τουρκική Haber Turk.

 «Η Ελλάδα είναι το λίκνο του πολιτισμού, δημιούργησε αυτό που είμαστε», είπε ο Μακρόν.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Μακρόν επισκέφθηκε την έκθεση «Παρίσι-Αθήνα: Η γέννηση της σύγχρονης Ελλάδας» στο Μουσείο του Λούβρου με τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο Παρίσι.

«Η Ελλάδα είναι το λίκνο του πολιτισμού μας»

Σύμφωνα με τις ειδήσεις του Anadolu,  σε ομιλία του, ο Μακρόν δήλωσε ότι η Ελλάδα ήταν ένας αρχαίος πολιτισμός πριν γίνει «κράτος-έθνος» και ως εκ τούτου η Γαλλία υποστηρίζει αυτήν τη χώρα, προσθέτοντας: «Η Ελλάδα είναι το λίκνο του πολιτισμού που μας έκανε αυτό που είμαστε», είπε χαρακτηριστικά.

 Επισημαίνοντας ότι η Ελλάδα βρίσκεται στην καρδιά της Ευρώπης πολεμώντας κατά της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, ο Μακρόν είπε ότι αυτή η χώρα είναι η πρώτη στην ιστορία της Ευρώπης και σημαίνει πολλά για την Ευρώπη, όπως σημειώνεται.

 

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr