Η Φον ντερ Λάιεν έρχεται στα Σκόπια για τη διαμάχη με τη Βουλγαρία


Σεπτέμβριος 27, 2021. Ελλάδα.

Σκόπια.

Οι διαφορές μεταξύ της Βόρειας Μακεδονίας και της Βουλγαρίας και η επίλυσή τους θα είναι το κύριο θέμα των συνομιλιών μεταξύ της Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και των ηγετών των Σκοπίων.

Κατευθυντήριες γραμμές, αν θα υπάρξουν μηνύματα μόνο προς τα Σκόπια ή προς τη Βουλγαρία, που εμπόδισαν τη διαδικασία έναρξης των διαπραγματεύσεων για ένταξη στην Ένωση, δεν αποκαλύπτονται από το γραφείο της Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Το μόνο μήνυμα της είναι ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση ενδιαφέρεται για την περιοχή,  όπως σημειώνει το σκοπιανό τηλεοπτικό κανάλι Sitel.

Η φον ντερ Λάιεν, θα συναντηθεί με τις αρχές των Σκοπίων για να συζητήσουν τις διμερείς σχέσεις με την ΕΕ και περιφερειακά θέματα, τις προοπτικές για συνομιλίες ένταξης, καθώς στη Βόρεια Μακεδονία αποτελούν μέρος μιας ευρύτερης συζήτησης.

 Στόχος της προέδρου είναι να επιβεβαιώσει τη δέσμευσή της στην περιοχή και τις προοπτικές συνομιλιών για ένταξη στην ΕΕ με αυτές τις χώρες όταν ο καιρός και οι συνθήκες είναι καλές και οι διαπραγματεύσεις έχουν τελειώσει, δήλωσε η εκπρόσωπος της Επιτροπής Ντάνα Σπίναντ.

Εν τω μεταξύ, στην αρχή της προεκλογικής εκστρατείας, ο Πρέσβης της ΕΕ Γκιρ αρνήθηκε να σχολιάσει τις προσδοκίες από τις τοπικές εκλογές.

 Μια μέρα μετά την επίσκεψη της φον ντερ Λάιεν, ο Επίτροπος Διεύρυνσης της ΕΕ Όλιβερ Βαρέλι, ο οποίος βρισκόταν στη Βουλγαρία την περασμένη εβδομάδα, έρχεται στη χώρα. Εκεί συζήτησε το ξεπέρασμα του βουλγαρικού αποκλεισμού κατά την έναρξη των διαπραγματεύσεων της Βόρειας Μακεδονίας με την Ένωση.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr