Ανακοινώθηκε ρωσο-σερβική άσκηση στη Σερβία τον Οκτώβριο

Μεταφορά ρωσικών συστημάτων στη Σερβία- φωτό αρχείου


Σεπτέμβριος 27, 2021. Ελλάδα.

Ρωσο-σερβική στρατιωτική άσκηση με την ονομασία «Σλαβική Ασπίδα» θα πραγματοποιηθεί στη Σερβία τον Οκτώβριο, όπως ανέφερε το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Tass επικαλούμενο στρατιωτικούς κύκλους.

 

«Οι ασκήσεις αεράμυνας «Σλαβική Ασπίδα»  θα πραγματοποιηθούν στο έδαφος της Σερβίας με τη συμμετοχή ρωσικών [αντιαεροπορικών πυραυλικών-πυροβολικών συστημάτων] Pantsir στα μέσα Οκτωβρίου», ανέφερε η πηγή.

Για πρώτη φορά, μονάδες αντιαεροπορικών πυραυλικών συστημάτων S-400 (SAM) συμμετείχαν στις ασκήσεις «Σλαβική Ασπίδα» το 2019 σε ελιγμούς εκτός Ρωσίας.

Συμμετείχαν επίσης τα συγκροτήματα Pantsir-S των ρωσικών αεροδιαστημικών δυνάμεων και τα συστήματα αεράμυνας Neva-M1T και Kub-M της Πολεμικής Αεροπορίας και της Αεροπορικής Άμυνας της Σερβίας.

Μετά τις ασκήσεις του ‘19, η Σερβία αγόρασε τη παρτίδα Pantsire-S1, καθώς και το βελτιωμένο σύστημα αεράμυνας Pantsir-S1M.

 Πριν από την αγορά αυτή, η Ρωσία προμήθευσε τη Σερβία 30 άρματα μάχης T-72MS και 30 τεθωρακισμένα μεταφορικά προσωπικά BRDM-2MS αξίας 75 εκατομμυρίων ευρώ.

 Στις 15 Σεπτεμβρίου, ο Σέρβος πρόεδρος Αλεξάνταρ Βούτσιτς ανακοίνωσε ότι η πρώτη παρτίδα ρωσικών αντιαρματικών πυραυλικών συστημάτων Kornet θα παραληφθούν μέχρι το τέλος του 2021.

Από το 2018 έως τον Φεβρουάριο του 2020, η Ρωσία παρέδωσε στη Σερβία τέσσερα ελικόπτερα Mi-35M, έξι μαχητικά MiG-29, δέκα BRDM-2, τρία μεταφορικά ελικόπτερα Mi-17V-5, καθώς και αντιαεροπορικά συστήματα πυραύλων και πυροβόλων Pantsir-C1.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr