Τουρκία: Συνεδρίαση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας στο Μπεστεπέ


Σεπτέμβριος 30, 2021. Ελλάδα.

Άγκυρα.

Το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας (NSC) θα συνεδριάσει με κρίσιμα θέματα για την εσωτερική και εξωτερική πολιτική. Ο Πρόεδρος Ερντογάν θα προεδρεύσει της συνάντησης. 

Θα αξιολογηθούν τα βήματα που πρέπει να γίνουν στη διεθνή σκηνή για τη σταθεροποίηση της περιοχής. Τα μέτρα που ελήφθησαν κατά της μεταναστευτικής πίεσης που προέρχονται από το Αφγανιστάν θα επανεξεταστούν.

 

Θα συζητηθούν οι αυξανόμενες επιθέσεις στο Ιντλίμπ

 

Οι εξελίξεις στη Συρία θα είναι επίσης στην ατζέντα του διοικητικού συμβουλίου. Συγκεκριμένα, θα συζητηθούν οι αυξανόμενες επιθέσεις στο Ιντλίμπ και η κατάσταση των Τούρκων στρατιωτών στην περιοχή. Θα γίνει αξιολόγηση της καταπολέμησης των τρομοκρατικών οργανώσεων.

Οι αντιτρομοκρατικές επιχειρήσεις είναι ένα άλλο θέμα στο τραπέζι. Θα γίνει αξιολόγηση για την καταπολέμηση των τρομοκρατικών οργανώσεων, ιδίως του PKK, του FETO και του DAESH. Θα συζητηθεί η τελευταία κατάσταση στις  τρεις στρατιωτικές επιχειρήσεις στο βόρειο Ιράκ.


Αιγαίο, Κύπρος, Ανατολική Μεσόγειος


Στη συνάντηση, θα συζητηθούν επίσης οι εξελίξεις στο Αιγαίο, την Κύπρο και την Ανατολική Μεσόγειο.

Θα αξιολογηθούν μελέτες για την προστασία των δικαιωμάτων της Τουρκίας και της Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου που απορρέουν από το διεθνές δίκαιο.

Γραπτή ανακοίνωση θα γίνει μετά τη συνάντηση στο Μπεστεπέ.

Ajans Haber

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr