Βόρεια Μακεδονία: Η Απογραφή του 2021 τελείωσε στη χώρα και στο εξωτερικό


Σεπτέμβριος 30, 2021. Ελλάδα.

Σκόπια.

Οι αιτήσεις για απογραφή στη χώρα και για την αυτοαπογραφή της διασποράς κλείνουν απόψε στις 20:00, ολοκληρώνοντας έτσι τις δραστηριότητες απογραφής στο πλαίσιο της Απογραφής Πληθυσμού, Νοικοκυριών και Κατοικιών στη Βόρεια Μακεδονία το  2021.

 

Η μεγαλύτερη στατιστική δραστηριότητα εδώ και 20 χρόνια στη χώρα διήρκεσε 26 ημέρες, από τις 5 Σεπτεμβρίου έως σήμερα.

 

Τις επόμενες ημέρες, η Κρατική Στατιστική Υπηρεσία θα πρέπει να κάνει τους τελικούς ελέγχους και τη σύνοψη των δεδομένων, καθώς και τεχνικές δραστηριότητες για την ελάφρυνση του χρέους των απογραφέων.

 

Τα επίσημα αποτελέσματα της απογραφής πρέπει να ανακοινωθούν από την Κρατική Στατιστική Υπηρεσία το αργότερο σε έξι μήνες, δηλαδή έως το τέλος Μαρτίου 2022.

 

Η απογραφή του 2021 διεξήχθη υπό αυστηρά πρωτόκολλα υγείας και σε συνθήκες πανδημίας Covid-19.

Σύμφωνα με μια νέα μεθοδολογία της Eurostat και για πρώτη φορά με συνδυασμένο μοντέλο -  εκτός από τη συλλογή δεδομένων απευθείας από τον πληθυσμό στο πεδίο, χρησιμοποιήθηκαν επίσης δεδομένα από τη λεγόμενη συνδρομητική βάση δεδομένων, όπου με την εισαγωγή του προσωπικού αριθμού αναγνώρισης του πολίτη στην αίτηση απογραφής, αποσύρθηκαν αυτόματα  όλα τα δεδομένα που υπάρχουν σχετικά με αυτό το άτομο στις βάσεις δεδομένων της χώρας.

kanal5.com.mk

-

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr