Haberler: Η Τουρκία είναι «στρατός κατοχής στη Συρία», σύμφωνα με Πούτιν και Άσαντ...


Σεπτέμβριος 23, 2021. Ελλάδα.

Άγκυρα.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας,  Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν αναμένεται να συναντηθούν στο Σότσι στις 29 Σεπτεμβρίου.

 Είναι αξιοσημείωτο ότι η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί μετά την αυξημένη ένταση στο Ιντλίμπ.

Όπως είναι γνωστό, ο Πούτιν φιλοξένησε τον Μπάσαρ Άσαντ στη Μόσχα την περασμένη εβδομάδα.

 Μετά από αυτή τη συνάντηση, η αναφορά για «ξένες ένοπλες δυνάμεις» του Ρώσου ηγέτη και η στόχευση της παρουσίας της Τουρκίας στη Συρία χωρίς να δώσει όνομα έκαναν τη συνάντηση ακόμη πιο σημαντική.

 

«Φαίνεται ότι ο Άσαντ και ο Πούτιν ετοιμάζονται να επιτεθούν στο Ιντλίμπ»

 

Στρατιωτικοί εμπειρογνώμονες ισχυρίζονται ότι η Ρωσία και ο Άσαντ ετοιμάζονται να επιτεθούν στο Ιντλίμπ και δηλώνουν ότι η κατάπαυση του πυρός που υπογράφηκε στις 5 Μαρτίου 2020 μπορεί να παραβιαστεί. 

Η Τουρκία, από την άλλη πλευρά, ανησυχεί ότι η ήδη υπάρχουσα προσφυγική επιβάρυνση θα αυξηθεί περαιτέρω με πιθανές σφαγές.

Μιλώντας στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, ο Ερντογάν, που δέχεται τα πυρά της αντιπολίτευσης για τους Σύρους πρόσφυγες, είπε: «Ως χώρα που έσωσε την ανθρώπινη αξιοπρέπεια στη συριακή κρίση, δεν έχουμε ούτε τα μέσα ούτε την αντοχή να αντιμετωπίσουμε νέα μεταναστευτικά κύματα».

 

Δήλωση Άσαντ μετά από αυτήν του Πούτιν

 


Ο υπουργός Εξωτερικών της Συρίας Φαϊσάλ Μικντάντ δήλωσε στη ρωσική ειδησεογραφική πύλη Sputnik σχετικά με τη στρατιωτική παρουσία της Τουρκίας στη Συρία . Ο Μικντάντ είπε ότι τα τουρκικά στρατεύματα πρέπει να εγκαταλείψουν τις αμφισβητούμενες περιοχές καθώς θεωρούν την παρουσία της Τουρκίας ως κατάφωρη παραβίαση των δικαιωμάτων τους.

Ο Μικντάντ είπε ότι η ένταση στο Ιντλίμπ προήλθε από την τουρκική παρουσία στην περιοχή και τις ομάδες που λειτουργούσαν εκεί, αφού η Τουρκία έστειλε επιπλέον στρατεύματα στην περιοχή πριν από τις συνομιλίες Τουρκίας-Ρωσίας-Ιράν που θα διεξαχθούν την επόμενη εβδομάδα.

Ο Μικντάντ είπε: «Ο κύριος λόγος για αυτό (η ένταση στην περιοχή Ιντλίμπ) είναι η τουρκική κατοχή και η υποστήριξη της Τουρκίας στις ομάδες εκεί. Η Τουρκία θα πρέπει να αποσυρθεί αμέσως και η διεθνής κοινότητα θα πρέπει να υποστηρίξει τις προσπάθειες της Συρίας να απελευθερώσει τα κατεχόμενα εδάφη στη βόρεια χώρα».


Haberler.com

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr