Η Τουρκία δημιουργεί κέντρο συντήρησης και εκπαίδευσης UAV στην Ουκρανία


Σεπτέμβριος 29, 2021. Ελλάδα.

 

Υπογράφηκε συμφωνία μεταξύ της τουρκικής εταιρείας Baykar και του Υπουργείου Άμυνας της Ουκρανίας για την κατασκευή ενός κέντρου συντήρησης και εκπαίδευσης UAV. 

Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας  Βλαντιμίρ Ζελένσκι, ο Υπουργός Άμυνας της Ουκρανίας Αντρίι Ταράν και ο Γενικός Διευθυντής της Baykar  Χαλούκ Μπαϊρακτάρ παρευρέθηκαν στην τελετή υπογραφής του πρωτοκόλλου  για τη δημιουργία κοινού κέντρου συντήρησης και εκπαίδευσης μη επανδρωμένων εναέριων οχημάτων (UAV).

Μιλώντας στην τελετή, ο Ζελένσκι δήλωσε ότι περίμεναν αυτή τη στιγμή για μεγάλο χρονικό διάστημα και ευχαρίστησε τον Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για τη συμβολή του στην υλοποίηση του έργου.

Όπως προβλέπει η συμφωνία, η Baykar θα κατασκευάσει ένα κέντρο συντήρησης, εκσυγχρονισμού και εκπαίδευσης UAV στην περιοχή Βασίλκοφ, η οποία ανήκει στον ουκρανικό στρατό.

Οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις αγόρασαν 6 UAV Bayraktar TB2 και 3 σταθμούς εδάφους από την Τουρκία το 2019. Τον Ιούλιο, 1 συγκρότημα UAV TB2 εστάλη στις Ουκρανικές Ναυτικές Δυνάμεις.

Aksam.com.tr

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr