Ο Τσαβούσογλου επέκρινε το ΝΑΤΟ αλλά και τη Ρωσία για την Κριμαία


Οκτώβριος 2, 2021. Ελλάδα.

 

 Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, δήλωσε στις 2 Οκτωβρίου ότι η Άγκυρα είναι ισχυρός σύμμαχος του ΝΑΤΟ και εκπληρώνει τις υποχρεώσεις της.

Παράλληλα, επέκρινε το ΝΑΤΟ για το γεγονός ότι, παρά την εκπλήρωση όλων των υποχρεώσεων της Τουρκίας εντός του οργανισμού, οι αμυντικές της ανάγκες δεν ικανοποιούνται πάντα από τον Οργανισμό.

«Γιατί; Μετά την επιχείρηση που ξεκινήσαμε εναντίον της τρομοκρατικής ομάδας PKK / YPG (στη Συρία), δεν το κάνουν (…). Το να βάζουμε το PKK και τους Κούρδους στο ίδιο επίπεδο είναι προσβολή για τους Κούρδους αδελφούς και αδελφές μας», είπε σύμφωνα με την Hurriyet.

Σημειώνεται ότι το ΡΚΚ, που συμπεριλαμβάνεται από την Τουρκία, τις ΗΠΑ και την ΕΕ στον κατάλογο των τρομοκρατικών οργανώσεων, σύμφωνα με την τουρκική κυβέρνηση είναι υπεύθυνο για τους θανάτους τουλάχιστον 40 χιλιάδων ανθρώπων και ότι την κουρδική ομάδα YPG στη Συρία, η  Άγκυρα τη θεωρεί παρακλάδι του ΡΚΚ.

Είπε ότι λόγω αυτής της στάσης, η Τουρκία πήγε σε άλλες επιλογές, συμπεριλαμβανομένης της κατασκευής όπλων.

«Σήμερα έχουμε γίνει μια από τις κορυφαίες χώρες στην αμυντική βιομηχανία», πρόσθεσε.

Επιπλέον, ο Τσαβούσογλου συνέκρινε για τις σχέσεις με τη Ρωσία και επεσήμανε ότι τα θέματα με τη Μόσχα συζητούνται ανοιχτά, παρά τις διαφορές.

«Δεν αναγνωρίζουμε (τη λεγόμενη προσάρτηση) της Κριμαίας, υποστηρίζουμε την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας και της Γεωργίας. Είναι πολύ σαφές αυτό, δεν κρύβουμε αυτήν την πολιτική», τόνισε ο  Τούρκος υπουργός.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr