Πόλεμος Κερκίδας: Διακόπηκε στη Γερμανία ποδοσφαιρικός αγώνας μεταξύ Σέρβων και Αλβανών


Οκτώβριος 3, 2021. Ελλάδα.

Ο ποδοσφαιρικός αγώνας στο πλαίσιο του έβδομου πρωταθλήματος της Γερμανίας μεταξύ των ομάδων Σέρβων και Αλβανών μεταναστών διακόπηκε λόγω τραυματισμού διαιτητή που προκλήθηκε από ταραχές στις κερκίδες.

Ο αγώνας μεταξύ του σερβικού συλλόγου «Temp» και του αλβανικού «Κοσόβα» από τα πρώτα λεπτά συνοδεύτηκε από εθνικιστικά και προσβλητικά συνθήματα που φώναζαν οι οπαδοί και των δύο ομάδων.

 Ο αγώνας διακόπηκε λόγω τραυματισμού του διαιτητή, ο οποίος χτυπήθηκε στο κεφάλι από ένα γυάλινο μπουκάλι που πετάχτηκε από την κερκίδα της Σερβίας, σύμφωνα με το BBC.

Μετά την αναγκαστική διακοπή, το παιχνίδι επαναλήφθηκε και στο τέλος του αγώνα οι προπονητές των συλλόγων ανακοίνωσαν ότι αυτό που συνέβη «δεν είχε καμία σχέση με το ποδόσφαιρο».

 Ο μέντορας της ομάδας των Temp,  Ζόραν Μαρτσέτιτς, είπε ότι η καρδιά του ραγίζει από τέτοιες συμπεριφορές των οπαδών.

 Ο προπονητής της Κοσόβα, Ρουζντί Στατόφτσι,  με τη σειρά του, πρόσθεσε: «Υπάρχουν πράγματα στα Βαλκάνια που οι άνθρωποι παρεμβαίνουν στην πολιτική. Αλλά αυτό δεν έχει καμία σχέση με την πολιτική. Είναι απλά ποδόσφαιρο και τίποτα άλλο».

Kosovo Online

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr