Η Μάλτα ζητά την επίλυση του ζητήματος της υφαλοκρηπίδας με τη Λιβύη

Ο υπουργός Οικονομικών της Μάλτας Κλάιντ Καρουάνα ζήτησε να επιλυθεί το ζήτημα της οριοθέτησης της υφαλοκρηπίδας με τη Λιβύη


Οκτώβριος 14, 2021. Ελλάδα.

 

Ο υπουργός Οικονομικών της Μάλτας Κλάιντ Καρουάνα τόνισε ότι η Μάλτα θα πρέπει να επιλύσει ορισμένα περιφερειακά ζητήματα με τη Λιβύη, πριν δημιουργήσει μια υπηρεσία που θα επικεντρώνεται στις λιβυκές έρευνες πετρελαίου, γράφει λιβυκό δημοσίευμα.

Σε μια πρόσφατη συνέντευξη Τύπου, ο Καρουάνα τόνισε ότι δεν υπάρχουν ακριβείς πληροφορίες για το τι βρίσκεται κάτω από την επιφάνεια της γης στις περιοχές εξερεύνησης, αλλά ορισμένες μελέτες δείχνουν την πιθανότητα πετρελαίου σε ορισμένες περιοχές.

Ο Καρουάνα πρόσθεσε ότι υπάρχουν σχέδια για την ίδρυση μιας Υπηρεσίας πετρελαίου στη Λιβύη, αλλά η ιδέα αναβλήθηκε μέχρι να συζητηθούν τα θέματα με τη Λιβύη. 

Θα ήταν άσκοπο να συσταθεί αυτή η εταιρεία έως ότου επιλυθούν ορισμένα ζητήματα που σχετίζονται με την υφαλοκρηπίδα μεταξύ των δύο χωρών, είπε χαρακτηριστικά.

Libya Akhbar. Net

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr