Οι Ηνωμένες Πολιτείες ανησυχούν για τα δικαιώματα της σλαβομακεδονικής μειονότητας στη Βουλγαρία


Οκτώβριος 29, 2021. Ελλάδα.

Ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στη Σόφια εργάζεται για να αντιμετωπίσει τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για τα Δυτικά Βαλκάνια Γκάμπριελ Εσκομπάρ σε συζήτηση στη Βουλή των Αντιπροσώπων σήμερα, απαντώντας σε ερωτήσεις σχετικά με τα δικαιώματα της σλαβομακεδονικής μειονότητας στη Βουλγαρία.

Σύμφωνα με την Voice of America το μέλος του κογκρέσου Κλαούντια Τένι - συμπρόεδρος της Ομάδας Φιλίας του Κογκρέσου με τη Βόρεια Μακεδονία και την Σλαβομακεδονική-Αμερικανική Κοινότητα, σημείωσε ότι υπάρχουν 16 αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων σχετικά με την παραβίαση του δικαιώματος συγκέντρωσης της σλαβομακεδονικής μειονότητας στη Βουλγαρία.

Ζήτησε από τον Εσκομπάρ να απαντήσει τι κάνει η κυβέρνηση των ΗΠΑ για να διασφαλίσει ότι η Βουλγαρία, ως μέλος του ΝΑΤΟ, εκπληρώνει τις υποχρεώσεις της για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

«Η βάση της εταιρικής μας σχέσης με τους Ευρωπαίους εταίρους είναι οι αξίες, όχι μόνο το κοινό συμφέρον αλλά και οι κοινές αξίες, και ό,τι διαταράσσει αυτή τη σχέση μας απασχολεί πολύ», είπε ο Εσκομπάρ.

Είπε επίσης ότι το ισχυρότερο μήνυμα που μπορεί να στείλει τώρα η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι να οριστεί ημερομηνία για την έναρξη των ενταξιακών συνομιλιών με τη Βόρεια Μακεδονία και την Αλβανία πριν από το τέλος του τρέχοντος έτους.

Τόνισε ότι και οι δύο χώρες έχουν ολοκληρώσει τη σκληρή δουλειά που χρειαζόταν και ότι η αναβολή της ενταξιακής διαδικασίας εγείρει αμφιβολίες για το ευρωπαϊκό μέλλον της περιοχής.

mk.voanews.com

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr