«Σιωπήσαν όλοι στις δηλώσεις του Έντι Ράμα για τη Μεγάλη Αλβανία»- Σέρβος υπουργός


Οκτώβριος 10, 2021. Ελλάδα.

Ο Σέρβος υπουργός Εσωτερικών, Αλεξάνταρ Βουλίν, αντιδρώντας στη δήλωση του Αλβανού πρωθυπουργού Έντι Ράμα, ο οποίος τόνισε ότι ο στόχος της πολιτικής του καριέρας είναι να ενώσει την Αλβανία με το Κοσσυφοπέδιο, δήλωσε σήμερα ότι η σερβική ενότητα είναι το μόνο εμπόδιο για μια μεγάλη Αλβανία.

«Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, Έντι Ράμα, λέει ότι ο τελικός στόχος της πολιτικής του καριέρας είναι να ενώσει την Αλβανία με το Κοσσυφοπέδιο. Στις δηλώσεις αυτές  όλες οι βαλκανικές χώρες σιωπούν όπως και η UNMIK, η οποία ελέγχει το Κοσσυφοπέδιο και τη Μετόχια σύμφωνα με το ψήφισμα 1244, σιωπά, ενώ η ΕΕ δεν το αναφέρει και προβαίνει απλά τις γνωστές δηλώσεις της που καλούν και τις δύο πλευρές να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση. 

«Όταν εγώ, που δεν είμαι ο πρωθυπουργός της Σερβίας, ζητώ το όνομά μου για την πολιτική ενότητα όλων των Σέρβων και λέω ότι το καθήκον της γενιάς μου είναι να δημιουργήσει έναν «σερβικό κόσμο», τότε ολόκληρη η περιοχή το δημοσιεύει και η ΕΕ έχει κάτι να απαντήσει», είπε ο Βουλίν.

«Επειδή όλοι σιωπούν για μια μεγάλη Αλβανία, οι Σέρβοι πρέπει να μιλήσουν. Ό, τι επιτρέπεται στους Αλβανούς δεν μπορεί να απαγορευτεί για τους Σέρβους", δήλωσε ο Σέρβος υπουργός.

Τόνισε ότι το μόνο εμπόδιο για μια μεγάλη Αλβανία και η μόνη δύναμη που θα επιτρέψει σε άλλους να μην αποφασίσουν για τους Σέρβους είναι η σερβική πολιτική ενότητα και η δημιουργία του λεγόμενου «Σερβικού κόσμου».

«Ελπίζω ότι όλοι όσοι σιωπούν στις δηλώσεις του Ράμα για τη δημιουργία μιας μεγάλης Αλβανίας,  να σιωπήσουν όταν εμείς οι Σέρβοι μιλάμε για τον «σερβικό κόσμο», είπε ο υπουργός Εσωτερικών της Σερβίας.


Ο Σερβικός Κόσμος

 

Ο πρόεδρος του Μαυροβουνίου Μίλο Τζουκάνοβιτς αντέδρασε πρόσφατα στις αναφορές για τον «σερβικό κόσμο». Είπε ότι πιστεύει ότι στη δεκαετία του 1990, ο σερβικός εθνικισμός προώθησε την ιδέα όλων των Σέρβων σε ένα κράτος και ότι σήμερα, αντί αυτού, υπήρχε το σύνθημα "Σερβικός κόσμος" και ότι είναι στην πραγματικότητα ο ίδιος στόχος με διαφορετική λεκτική μορφή. 

Ο Τζουκάνοβιτς πιστεύει ότι ο Σερβικός εθνικισμός έχει χάσει τα προπύργιά του στην Κροατία και το Κοσσυφοπέδιο, αλλά ότι εξακολουθεί να υπάρχει στο Μαυροβούνιο και τη Δημοκρατία της Σέρπσκα στη Βοσνία και Ερζεγοβίνη.

novamakedonija.com.mk

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr