Μπόικο Μπορίσοφ: Η νέα γενιά στη Βόρεια Μακεδονία και στην Αλβανία μισούν τη Βουλγαρία


Οκτώβριος 6, 2021. Ελλάδα.

Ο αρχηγός του κόμματος GERB και πρώην πρωθυπουργός της Βουλγαρίας Μπόικο Μπορίσοφ, χθες το βράδυ  στη συνάντηση του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) στη Λιουμπλιάνα, επέκρινε έντονα τον Πρόεδρο της Βουλγαρίας Ρούμεν Ράντεφ και την προσωρινή κυβέρνηση που διόρισε,  όπως αναφέρει το κρατικό ειδησεογραφικό πρακτορείο της Βόρειας Μακεδονίας- MIA.

Σύμφωνα με τον πρώην Πρωθυπουργό της Βουλγαρίας, έχουν χαθεί πολλοί μήνες και πολύς χρόνος και ταυτόχρονα «δημιουργήθηκε τεταμένο κλίμα στη Βόρεια Μακεδονία, στην Αλβανία και σε ολόκληρη την ΕΕ εναντίον της Βουλγαρίας».

«Η Βουλγαρία έχασε πολλούς μήνες για να εξηγήσει τη θέση της», είπε ο Μπορίσοφ, προσθέτοντας ότι « η νέα γενιά στη Βόρεια Μακεδονία και στην Αλβανία μισεί αυτήν τη στιγμή τη Βουλγαρία», είπε κατηγορηματικά ο Μπορίσοφ τονίζοντας ότι πρέπει και μπορεί να γίνει συμβιβασμός στη διένεξη με τα Σκόπια.

Σύμφωνα με τον ίδιο, στη σημερινή Σύνοδο Κορυφής ΕΕ-Δυτικών Βαλκανίων ο Ραντέφ «θα πει ψέματα για άλλη μια φορά».

«Υποσχόταν πάντα ότι το ζήτημα θα λυνόταν μετά τις εκλογές, αλλά μετά από ποιες εκλογές; Τότε δεν θα εξαρτάτο από αυτόν, αλλά από τα κυβερνώντα πολιτικά κόμματα, πρόσθεσε ο Μπορίσοφ.

Υπενθύμισε ότι όταν ήταν Πρωθυπουργός, υπογράφηκε η Συμφωνία Καλής Γειτονίας και σε μόλις 15-20 λεπτά η Βουλγαρία και η Βόρεια Μακεδονία έλαβαν συγχαρητήρια από όλες τις πλευρές.

«Τώρα ο δικτάτορας Ράντεφ πρέπει να πάρει την απόφασή του και να σταματήσει να εξαπατά ότι θα λύσει το ζήτημα μετά τις εκλογές. Υπερασπιστήκαμε καλά τη θέση μας και εξηγήσαμε τη θέση μας, οπότε υπογράψαμε τη Συμφωνία Καλής Γειτονίας. Ας είμαστε όμως αισιόδοξοι.  Μπορεί να αναλάβει την ευθύνη μια φορά και να μην κρυφτεί κάτω από τις φούστες των πολιτικών κομμάτων», είπε με έντονη αντιπολιτευτική διάθεση ο Μπορίσοφ.

Vecer.mk

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr