Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2021

Ζόραν Ζάεφ για Αλβανό πρόεδρο: Απαιτείται πλειοψηφία όλων των μη Αλβανών


Οκτώβριος 12, 2021. Ελλάδα.

Σκόπια.

Ο πρωθυπουργός Ζόραν Ζάεφ, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου στη σημερινή συνέντευξη Τύπου για τις δηλώσεις του συνεργάτη του και προέδρου του αλβανικού κόμματος DUI, Αλί Αχμέτι, περί Αλβανού προέδρου στη Βόρεια Μακεδονία, είπε:

 «Ο πρόεδρος εκλέγεται με άμεσες εκλογές στις οποίες ψηφίζουν οι πολίτες και δεν υπάρχει καμία κομματική συμφωνία. Αυτή (η εκλογή Αλβανού) είναι αδύνατη».

Ωστόσο συνέχισε:

-«Θα ήθελα να ζω εκείνη τη στιγμή και να είμαι υγιής, όπως όλοι μας, πράγμα που θα σημαίνει την επιβεβαίωση μιας προσωπικότητας. Ενός πολίτη,  πάνω από όλα πολίτης, ανεξάρτητα με την εθνικότητά του και να γίνει δεκτός από τους πολίτες, τουλάχιστον  στο 50 τοις εκατό των (Σλαβο)-μακεδόνων, το 50 τοις εκατό των Αλβανών, το 50 τοις εκατό των Σέρβων, των Βλάχων, των Ρομά, των Βόσνιων και όλων όσοι ζουν στη χώρα μας θα ψήφιζαν αυτόν ως πρόεδρο.

Πρόσθεσε ότι είναι καλή φιλοδοξία να παραπέμπουμε στο σλαβομακεδονικό εκλογικό σώμα ή στο μη αλβανικό εκλογικό σώμα.

- Για μια τέτοια φιλοδοξία του DUI, απαιτείται πλειοψηφία από το μη αλβανικό εκλογικό σώμα - είπε ο πρωθυπουργός.

Πρόσθεσε ότι είναι καλή φιλοδοξία να απευθυνόμαστε στο εκλογικό σώμα των (Σλαβο)-μακεδόνων ή  γενικότερα στο μη αλβανικό εκλογικό σώμα.

«Για μια τέτοια φιλοδοξία του DUI, απαιτείται πλειοψηφία από το μη αλβανικό εκλογικό σώμα - πρόσθεσε ο πρωθυπουργός».

novamakedonija.com

 

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr