Λιβύη: Η Μουσουλμανική Αδελφότητα ζητά την απομάκρυνση του Χαφτάρ από την πολιτική σκηνή


Οκτώβριος 17, 2021. Ελλάδα.

Τρίπολη.

Ο Έσαμ Ομέις, επικεφαλής του διεθνούς οργανισμού της Μουσουλμανικής Αδελφότητας στις Ηνωμένες Πολιτείες, η οποία εγκρίνει και αδειοδοτεί τους πολιτικούς φορείς  της Οργάνωσης, θεωρεί ότι ο Χαλίφα Χαφτάρ, αρχηγός του Εθνικού Στρατού της Λιβύης,  έχει παραβιάσει τον αμερικανικό νόμο για τη σταθερότητα της Λιβύης και πρέπει να εξαιρεθεί από την πολιτική σκηνή  των υποψηφιοτήτων για την προεδρία  της χώρας στις εκλογές του Δεκεμβρίου.

Ο Ομέις δήλωσε κατά τη διάρκεια των ειδήσεων του «Al-Tanasuh», του απομονωμένου Μουφτή  Αλ Γκαριάνι χθες, Σάββατο, και αναμεταδόθηκε από την εφημερίδα Al-Marsad: «όποιος αποκαλύπτει κρατικά μυστικά υπόκειται σε ποινές και φυλάκιση».

Υποστήριξε ότι η επίθεση του Χαφτάρ στην Τρίπολη είναι εγκληματική πράξη, ισχυριζόμενος ότι ο νόμος για τη σταθερότητα της Λιβύης θα αποτελέσει ένα εργαλείο για να αποτρέψει τη θέληση του Χαφτάρ να συνεχίσει να βρίσκεται στην πολιτική σκηνή.

Μάλιστα, ζήτησε την επιβολή άμεσων κυρώσεων, όπως να τον εμποδίσουν να ταξιδέψει και να μην επιτραπεί η είσοδος στις ΗΠΑ ή να του γίνει κατάσχεση της περιουσίας του και άλλα. Γιατί, όπως ισχυρίστηκε ο νόμος δεν επιτρέπει σε Αμερικανό πολίτη να δραστηριοποιείται πολιτικά εφόσον έχει διαπράξει εγκλήματα.

 Ο επικεφαλής της Μουσουλμανικής Αδελφότητας των ΗΠΑ, ολοκλήρωσε την επίθεσή του λέγοντας:

«Οι αμερικανικοί νόμοι θα αποτελέσουν εμπόδιο ενάντια σε έναν εγκληματία πολέμου να εισέλθει στην πολιτική σκηνή, και αυτό πρέπει να γίνει πριν από τις εκλογές»,

Libya Akhbar

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr