Το Ισραήλ αποφάσισε να δεχτεί 3.000 Αιθίοπες

Εκτοπισμένοι Αιθίοπες στο Τιγκράι


Νοέμβριος 29, 2021. Ελλάδα.


Την Κυριακή, η ισραηλινή κυβέρνηση ενέκρινε την «άμεση» μετανάστευση 3.000 Αιθίοπων, των οποίων τα μέλη της οικογένειας στο Ισραήλ φοβούνται για τη ζωή τους, λόγω της σύγκρουσης στη χώρα της Ανατολικής Αφρικής.

Το γραφείο του πρωθυπουργού Ναφτάλι Μπένετ ανέφερε, σε ανακοίνωσή του, ότι το υπουργικό συμβούλιο έδωσε «ομόφωνα» το πράσινο φως για την «άμεση» μετανάστευση 3.000 Αιθίοπων με συγγενείς πρώτου βαθμού στο Ισραήλ.

Η Ισραηλινή Υπουργός Μετανάστευσης, Μπενίνα Ταμάνο Σάττα, η οποία γεννήθηκε στην Αιθιοπία, χαιρέτισε αυτή την απόφαση, η οποία εξουσιοδοτεί «να φιλοξενήσει χιλιάδες συμπατριώτες της».


«Επί τέλους, πατέρες, παιδιά, αδέρφια και ορφανά θα επανενωθούν με τις οικογένειές τους μετά από δεκαετίες αναμονής», πρόσθεσε.

Οι Αιθίοπες, που θα προσαχθούν στο όνομα της οικογενειακής επανένωσης, προέρχονται από τους Φαλάσα, μια ομάδα που λέει ότι έχει εκχριστιανιστεί βίαια και λέει ότι κατάγεται από Αιθίοπες Εβραίους.

Οι Φαλάσα επωφελούνται από τον ισραηλινό νόμο της επιστροφής, ο οποίος επιτρέπει σε κάθε Εβραίο να μεταναστεύσει στο Ισραήλ, όπου γίνεται αυτόματα πολίτης,  και περιλαμβάνει  όσους Αιθίοπες έχουν υποβάλλει αίτημα για οικογενειακή ενοποίηση.

Στα μέσα Νοεμβρίου, εκατοντάδες, μεταξύ αυτών και της υπουργού Ταμάνο Σάττα, διαδήλωσαν στην Ιερουσαλήμ για να απαιτήσουν από την κυβέρνηση να φέρει στη χώρα τους «Εβραίους της Αιθίοπας που κινδυνεύουν» στη μέση της εμφύλιας σύγκρουσης στο Τιγκράι, στο βόρειο τμήμα της χώρας. 


Sky News Arabia

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr