Τουρκοβουλγαρικά σύνορα: Πανικός από μήνυμα για διαρροή ραδιενέργειας


Νοέμβριος 26, 2021. Ελλάδα.

Πανικό δημιούργησε μήνυμα στα κινητά τηλέφωνα των κατοίκων της  τουρκικής περιοχής Κιρκλαρελί που συνορεύει με τη Βουλγαρία.

Όπως μετέδωσε το Cnn Turk, το μήνυμα:

«Υπάρχει κίνδυνος διαρροής ραδιενέργειας. Καταφύγετε αμέσως σε ασφαλές μέρος. Μην εγκαταλείπετε το καταφύγιο μέχρι να λάβετε μήνυμα ότι ο κίνδυνος έχει παρέλθει», έλαβαν οι Τούρκοι κάτοικοι στα κινητά τους σήμερα το πρωί.

Όπως προέκυψε, το μήνυμα εστάλη δοκιμαστικά του συστήματος  προειδοποίησης και συναγερμού που δημιουργήθηκε στο Κιρκλαρελί.

«Έλαβα ένα μήνυμα στο τηλέφωνό μου σχετικά με τον κίνδυνο διαρροής ραδιενέργειας. Πανικοβλήθηκα. Έλεγξα τις ιστοσελίδες των αρχών και είδα ότι ήταν δοκιμή του συστήματος προειδοποίησης», δήλωσε ο κάτοικος της περιοχής  Έρντεμ Κιοσέ.

Ο κυβερνήτης του Κιρκλαρελί είπε ότι σύμφωνα με πληροφορίες από την περιφερειακή διεύθυνση που είναι αρμόδια για καταστροφές και καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, σήμερα είναι η τελευταία ημέρα τριών ημερών δοκιμής του συστήματος.

Καλούνται οι πολίτες να μην πανικοβάλλονται.


 Nova.bg, Dnes.dir.bg

 

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr